Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Krievija 2024.gadā gatavojas palielināt aizsardzības izdevumus par gandrīz 70%

Turpinot karu Ukrainā, Krievija 2024.gadā gatavojas palielināt aizsardzības izdevumus par gandrīz 70%, liecina ceturtdien publicēts Krievijas Finanšu ministrijas dokuments.

Kopš atkārtotā iebrukuma Ukrainā pagājušā gada sākumā Krievija, neraugoties uz pastāvīgi augsto inflāciju un vājo rubļa kursu, ir palielinājusi ieroču ražošanu un ieguldījusi milzīgus līdzekļus savā militārajā mašinērijā.

Dokumentā teikts, ka aizsardzības izdevumi, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieaugs par vairāk nekā 68%, sasniedzot gandrīz 10,8 triljonus rubļu (105,5 miljardus eiro), kas ir aptuveni 6% no iekšzemes kopprodukta (IKP) un vairāk nekā sociālajai politikai paredzētie izdevumi.

Aizsardzības izdevumi 2024.gadā būs aptuveni trīs reizes lielāki nekā izdevumi izglītībai, vides aizsardzībai un veselības aprūpei kopā, liecina aģentūras AFP aprēķini.

"Ekonomiskās politikas fokuss mainās no pretkrīzes programmas uz valsts attīstības mērķu veicināšanu," teikts Krievijas Finanšu ministrijas dokumentā. Tajā norādīts, ka tas ietver "valsts aizsardzības spēju stiprināšanu" un četru Ukrainas apgabalu - Luhanskas, Doneckas, Hersonas un Zaporižjas - "integrāciju". Krievija pērn paziņoja par šo apgabalu aneksiju. Lielākā daļa pasaules valstu nelikumīgo aneksiju neatzīst.

Aizsardzības izdevumu palielināšana notiek laikā, kad Krievijas centrālā banka brīdinājusi, ka 2023.gada otrajā pusgadā ekonomikas izaugsme palēnināsies, un inflācija pārsniegs bankas noteikto mērķi - četrus procentus.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un citas amatpersonas lielākoties noniecina kara ekonomiskās sekas, apgalvojot, ka Krievija lielā mērā ir pārdzīvojusi Rietumu sankcijas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits