Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Krievija apsūdz ASV vadītos spēkus "asiņainās provokācijās" Sīrijā

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs apsūdzējis ASV vadītos spēkus "asiņainās provokācijās" pret Krievijas karavīriem Sīrijā.

Ministrs ar šādām apsūdzībām nācis klajā trešdien publiskotā intervijā Londonā iznākošajam arābu laikrakstam Asharq al-Awsat.

"ASV vadīto spēku aktivitātes raisa daudzus jautājumus (..). Dažos gadījumos šie spēki netieši iedrošinājuši citus teroristus uzbrukt stratēģiskajām pozīcijām, ko ar visām tiesībām atguvusi Damaska, vai tīšuprāt iesaistījušies asiņainās provokācijās pret mūsu spēkiem," sacīja Lavrovs, acīmredzot, runājot par ASV atbalstīto kurdu vadīto grupējumu Sīrijas Demokrātiskie spēki.

Krievija pagājušajā mēnesī apsūdzēja Sīrijas Demokrātiskos spēkus mēģinājumā sabotēt Sīrijas armijas ofensīvu pret teroristu grupējumu Islāma valsts pie Deir ez Zoras, kur septembrī krita viens no Krievijas ģenerāļiem.

Lai novērstu sadursmi ASV atbalstīto un Krievijas atbalstīto spēku starpā, Sīrijas Demokrātiskie spēki, Sīrijas valdība un Krievija ir vienojušies par "deeskalācijas zonas" izveidošanu Sīrijas ziemeļos, lai gan ASV vadītā koalīcija jau apsūdzējusi Krievijas aviāciju Sīrijas Demokrātiskie spēku apšaudīšanā.

Lavrovs paziņoja, ka visām Sīrijas konfliktā iesaistītajām pusēm pienācis laiks atteikties no savām ģeopolitiskajām ambīcijām un "pilnībā nodoties miera un stabilitātes atjaunošanai Sīrijā, Tuvajos Austrumos un Ziemeļāfrikā".

Top komentāri

Francis
F
Krievijas nacisti megina iegut pasaules varu un ir vajprata, ka viniem tas neizdodas un nekad vairs neizdosies, jo Krievija ir tikai Krievija un ta ir zaudejusi ietekmi Eiropas kontinenta, Krievija ir zaudejus 15 okupetas republikas, bet bez Ukrainas Krievija vairs nekad nebus lielkrievija ka to krievi medza saukt, jo Krievija ir tikai Krievija no kuras ar laiku atdalisies atseviski regioni un tas padara kremla nacistus, cekustus trakus, jo vini saprot, ka Krievija zaude ietekmi un varu par citam valstim, regioniem.
Gena
G
Tik agresivi, nekaunigi uzvesties prot tikai Krievijas zids Lavrovs, kurs ir nekaunigis, agresivs zidelens. Krievija ir izversusi asinainu karu Sirij aun apmelo ASV par to ka ta slepkavo siriesus, nu kur vel lielakus melus var dzirdet?
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
FAŠISTSKAJA RUSSIA >ETO BLOXA PO SRAVŅEŅIU S NATO ! UN LAIKAM MIERS UZ PASAULES BŪS TIKAI TAD JA KRIEVIJA IZKŪPĒS GAISĀ .....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits