Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Tiek lēsts, ka Krievijā aptuveni 40% iedzīvotāju ir aktīvi smēķētāji

Krievijā apsver iespēju nākamajām paaudzēm aizliegt smēķēt pavisam

Krievijas Veselības ministrija apsver iespēju ieviest pastāvīgu smēķēšanas aizliegumu jaunajai un arī nākamajām paaudzēm, proti, visiem, kuri dzimuši pēc 2014.gada arī tad, kad viņi jau būs pieauguši., vēsta BBC. Šis lēmums ir daļa no pretsmēķēšanas stratēģijas, ko daļa Krievijas politiķu cer padarīt par realitāti.

Krievijas vietne Известия apgalvo, ka tās rīcībā nonācis dokuments ar virsrakstu Valsts politikas konceptuālās nostādnes attiecībā uz tabakas patēriņa ierobežošanu no 2017 līdz 2022.gadam un turpmāk.

Vietne ziņo, ka dokumenta esamību apstiprinājusi arī Veselības ministrija. "Dokumentā norādītais mērķis ideoloģiski ir pilnībā pareizs," norādījis Krievijas Veselības komitejas loceklis Nikolajs Gerasimenko. Kaut totālu smēķēšanas aizliegumu aktīvisti centušies panākt arī vairākās citās pasaules valstīs, šāda iecere nekad nav guvusi valdības piekrišanu.

Jāatzīmē, ka "uz papīra" Krievijā jau aizliegts smēķēt darba vietās, daudzdzīvokļu namu koplietojamās telpās, autobusos un vilcienos, kā arī 15 metru attālumā no autobusa pieturām un lidostu ēkām. Krievijā šobrīd ir viens no lielākajiem smēķētāju īpatsvariem pasaulē. Tiek lēsts, ka Krievijā aptuveni 40% ir aktīvi smēķētāji.
 

Top komentāri

Vēl gudrāk būtu aizliegt ēst,
V
jo vairāk naudas paliktu ieročiem. Krieviem jau tas ierasts, kad kara laikā dalīja maizi un tabaku, kā svarīgāko karavīra dzīvības procesiem.
Juhans
J
Ja arī aizliegs dzert, p..ties un tā tālāk, tad es pārceļos uz Krieviju, jo tas, ka šeit uz vietām daŗās, vairs vairāk nav izturams.
AD
A
Jā , ja izdos "ukazu" tad viss automātiski sakārtosies:D
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits