Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Krievija apturēs bezvīzu režīmu ar Turciju

Krievija no nākamā gada janvāra apturēs bezvīzu režīmu ar Turciju, piektdien paziņojis Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Ministrs vienlaikus arī pārmetis Turcijai nevēlēšanos dalīties informācijā par tās pilsoņiem, kuri apsūdzēti terorismā vai terorisma atbalstīšanā, vēsta Asociated Press.

Lavrovs ar paziņojumu nācis klajā pēc tikšanās ar Sīrijas ārlietu ministru Validu Mualemu. Šis ir viens no veidiem, kā Kremlis nolēmis "sodīt" Turciju par Krievijas bumbvedēja Su-24M notriekšanu. Drīz pēc notriekšanas Krievija arī paziņoja, ka uz Turciju Krievijas iedzīvotājiem doties "vairs nav droši". Bezvīzu režīma atcelšana būs smags trieciens Turcijas tūrisma nozarei - Krievijas tūristiem Turcija ir viens no iecienītākajiem ārvalstu galamērķiem. Turciju šogad no janvāra līdz septembrim apmeklējuši jau 3,3 miljoni Krievijas iedzīvotāju. Vairāk uz Turciju ceļojuši vien vācieši - 4,4 miljoni, liecina Bloomberg apkopotie dati.Bezvīzu režīma līgums starp Turciju un Krieviju noslēgts 2011.gadā. Tas paredzēja iespēju Krievijas pilsoņiem bez vīzas Turcijā uzturēties 30 dienas. Jau vēstīts, ka pamatīgu plaisu abu valstu attiecībās izraisījis otrdien notikušais incidents, kad pie Sīrijas-Turcijas robežas notriekts Krievijas gaisa spēku bumbvedējs SU-24M. Turcijas puse norādījusi, ka lidaparāts ielidojis tās gaisa telpā un nav reaģējis uz atkārtotiem brīdinājumiem. To, ka lidaparāts uz vismaz dažām sekundēm pārkāpis gaisa telpas robežu, apstiprina arī NATO rīcībā esošā informācija. Tikmēr Kremlis noraida, ka Krievijas lidmašīna būtu šķērsojusi robežu. Pilots, kurš pēc katapultēšanās izglābts, Krievijas medijiem arī apgalvojis, ka nekādu brīdinājumu no Turcijas puses neesot bijis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits