Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Krievijā ierobežo alkohola reklāmu medijos un ielās

Krievijā stājies spēkā stingrus alkohola reklāmas aizliegumus saturošs likums, kura mērķis ir censties cīnīties ar lielo alkoholisma problēmu, vēsta BBC. Likuma spēkā stājušās normas paredz, ka aizliegta alkohola reklāma televīzijā, radio, interneta vietnēs, sabiedriskajā transportā un ielu reklāmplakātos.

No nākamā gada 1. janvāra aizliegums attieksies arī uz iespiestajiem laikrakstiem un žurnāliem. Pašlaik presē aizliegta alkohola reklāmu izvietošana uz to vākiem vai ārējām lappusēm. Aizliegumi neattieksies uz reklāmām veikalos un kioskos, kur tirgo alkoholu.

Skeptiķi jau izteikušies, ka šie aizliegumi vairāk ietekmēs tieši legālos alkohola ražotājus, bet nemaz neiespaidos melnā tirgus pārstāvjus.

«Nekādi necietīs, piemēram, nelegālais brūzis kādā no Krievijas Kaukāza republikām, kuri ražo un nelegāli tirgo lētu apreibināšanās šķidrumu, nemaksājot ne akcīzes nodokli, ne citus legālā biznesa maksātos nodokļus,» BBC citē Krievijas Alkohola ražotāju savienības priekšsēdētāju Dmitriju Dobrovu. Viņš arī izteicies, ka nav skaidrs, kā var kontrolēt aizliegumu internetā. Dažas firmas to noteikti apiešot, izvietojot reklāmas ārvalstīs bāzētās mājaslapās vai portālos.

Pasaules Veselības organizācija paudusi viedokli, ka alkohola patēriņš Krievijā pašlaik divreiz pārsniedz par kritisko līmeni uzskatāmo. Pagājušajā gadā Krievijas valdība arī alu pasludināja par pielīdzināmu citiem alkoholiskajiem dzērieniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits