Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Krievijā liegta pieeja diviem Latvijas interneta portāliem

Krievijas Federālais mediju uzraudzības dienests Roskomnadzor Krievijas teritorijā interneta lietotājiem nobloķējis piekļuvi Latvijas tīmekļa portāliem tvnet un mixnews, vēsta Latvijas un Krievijas interneta izdevumi.

Krievijas teritorijā liegta piekļuve tikai portāla tvnet krievu, bet ne latviešu versijai, ziņo tvnet.

Mēģinot atvērt tvnet krievu versiju, dažu tīmekļa lietotāju ekrānos Krievijā parādās paziņojums, ka "resurss ir nobloķēts" vairāku Krievijas normatīvo aktu pārkāpumu dēļ.

Tiesa gan, ne visur Krievijā Roskomnadzor lēmums tiek ievērots, noskaidrojis portāls.

Visi lasītāji, ar kuriem portāls sazinājies Krievijā, izdevumam apliecinājuši, ka piekļūt Latvijas tīmekļa medijam joprojām ir iespējams.

"Roskomnadzor (..) bloķē visu pēc kārtas, bet piekļuve visam ir, galvenais - zināt pareizo ieeju," portāls citē kāda lasītāja vārdus "no Volgas krastiem". "Tikpat kā neviens no tīmekļa pakalpojumu sniedzējiem šos viņu aizliegumus nepilda."

Krievijas teritorijā piekļuve mixnews vietnei bloķēta ceturtdien, bet tvnet - piektdien, ziņoja Krievijas tīmekļa medijs Sputnik.

"[Čečenijas] Groznijas pilsētas tiesa pērn pieņēma lēmumu par to, lai dzejoli Vai krievu tauta karu grib (pazīstamo parodiju) atzītu par ekstrēmistisku un aizliegtu to Krievijas teritorijā. Roskomnadzor ir izpildījis tiesas lēmumu un no 1.jūlija, kā mums tas šķiet, tieši šī iemesla dēļ ir slēguši mūsu portālu," izdevumam skaidroja portāla mixnews redaktore Nataļja Mihailova.

"Šis dzejolis, kā noskaidrojies, bija pievienots kā komentārs vairākām mūsu ziņām. Visticamāk, to izdarījis kāds trollis," pieļāva redaktore. Viņa cer, ka tas ir pārpratums, kuru drīzumā izdosies novērst.

tvnet pauda neizpratni par Roskomnadzor soli, kā arī cerību, ka Krievijas dienests bloķēšanas iemeslu paskaidros.

Kā skaidro Sputnik, tvnet krievu versija, "pēc visa spriežot, arī kļuvusi par vīrusa uzbrukuma upuri".

Parodija par dzejoli Vai krievu tauta karu grib ir iemesls, kāpēc Krievijā bloķēta piekļuve žurnāla Forbes Ukrainas versijas vietnei. Dzejolis pievienots kā komentārs publikācijai Šķiršanās Krimas gaumē vēl 2014.gada 9.martā, tomēr vietne bloķēta tikai tagad.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits