Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Krievija pēc Prokopčuka izgāšanās piesauc nomelnošanu

Pēc tam, kad par starptautiskās policijas organizācijas - Interpola - prezidentu ievēlēts dienvidkorejietis Kims Čon Jans un ar Rietumvalstu pārstāvju balsu palīdzību noraidīta Krievijas policijas ģenerālmajora Aleksandra Prokopčuka kandidatūra, Krievijas pārstāvji izteikušies, ka vēlēšanas ietekmējuši un Prokopčuku nomelnojuši Rietumvalstu amatpersonas un masu mediji.

Jāatgādina, ka par Interpola prezidentu trešdien ievēlēts Dienvidkorejas pārstāvis Kims Čon Jans, Krievijas kandidātam, pret kura ievēlēšanu iestājās Rietumvalstis, ciešot sakāvi. Taču tieši Prokopčuks vēl nesen tika minēts kā favorīts uz Interpola prezidenta amatu, vienlaikus gan

Maskava tika kritizēta par starptautiskās policijas organizācijas negodprātīgu izmantošanu politisko oponentu vajāšanai. 

Neilgi pirms vēlēšanām Eiropas un ASV amatpersonas pauda bažas par Prokupčuka, kurš ir viens no četriem Interpola viceprezidentiem, ievēlēšanu vadošajā organizācijas amatā.

Krievijas amatpersonas paudušas līdzīgus vērtējumus par vēlēšanu iznākumu.

"Protams, žēl, ka mūsu kandidāts neuzvarēja. No otras puses, vērojot vairāku valstu paziņojumus vēlēšanu priekšvakarā, bija acīmredzams, ka spiediens bija milzīgs," izteicies Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs.

Krievijas Ārlietu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Vladimirs Džabarovs norādījis, ka nav nekādu šaubu, ka Interpola dalībvalstu balsojums bijis ietekmēts un kultivēts. "ASV nekaunīgi iejaucās šīs starptautiskās organizācijas prezidenta vēlēšanās," viņš izteicies. 

Džabarova kolēģis Andrejs Kļimovs piebildis, ka Rietumvalstis izplatīja informāciju, kas diskreditējusi Prokopčuka cieņu un reputāciju, tādēļ pret šīm darbībām esot jāvēršas tiesā.

Čon Jans jau aizvadītos pāris mēnešus pildīja Interpola prezidenta pienākumus, jo iepriekšējais Interpola vadītājs Mans Hunvei pazuda septembra beigās, taču vēlāk uzradās Ķīnā. Lielvalsts paziņoja, ka pret viņu sākta izmeklēšana par kukuļņemšanu.

Top komentāri

Kā gan MELNU vairs var
K
NOMELNOT?
.
.
Nesanāca putinam vadīt interpolu: D Kāda skāde:)))
Rietumvalstis
R
Beidzot tak RUS būtu jāsaprot,ka viņu vieta ir pie apaļā atejas cauruma.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits