Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Krievija piekrīt izvest karaspēku no Gruzijas

Pēc ieilgušās sarunas ar Francijas prezidentu Nikolā Sarkozī viņa Krievijas kolēģis Dmitrijs Medvedevs pirmdien apsolīja mēneša laikā izvest Krievijas karaspēku no Gruzijas. Turklāt krievu karavīri pametīs arī Dienvidosetijas buferzonu, ja viņu vietā stāsies starptautiskie miera uzturētāji. Abas puses arī principiāli vienojās, ka uz konflikta zonu tiks nosūtīti ap 200 EDSO novērotāju.

Apmaiņā pret to N.Sarkozī solīja, ka vairs «nav iemesla, lai oktobrī nenotiktu sarunas par ES-Krievijas partnerības līgumu». Tāpat ES Maskavai garantējusi, ka Tbilisi nepielietos spēku pret separātiskajām republikām tās teritorijā. 

Galvenais sarunu jautājums acīmredzot bija par Krievijas karavīru nomaiņu pret EDSO novērotājiem. Kā iepriekš bija paziņojis Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Andrejs Ņesterenko, Maskava tam principā bija gatava arī pirms sarunām. Galvenais jautājums esot par termiņiem. Kā sacīja D.Medvedevs, jaunā vienošanās paredz «papildus novērošanas misiju attīstīšanu». N.Sarkozī piebilda, ka Gruzija vienojusies rakstiskā formā garantēt Abhāzijas un Dienvidosetijas drošību. Visi pārējie jautājumi, ieskaitot bēgļu atgriešanos dzimtajās mājās, tiks apspriesti sarunās Ženēvā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits