Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Krievija un Ķīna sākušās plašas kopīgas jūras kara spēku mācības

Krievija un Ķīna 22. aprīlī Dzeltenajā jūrā pie Ķīnas Šanduņas provinces krastiem sākušas kopīgas jūras kara spēku mācības Jūras sadarbība 2012, vēsta aģentūra Itar-Tass. Mācību, kuras turpināsies sešas dienas, mērķi ir izstrādāt kopīgu pretgaisa un pretzemūdeņu aizsardzības taktiku Āzijas un Klusā okeāna reģionā, kā arī savstarpēju meklēšanas un glābšanas darbu koordināciju.

No Krievijas puses mācībās piedalās četri karakuģi, tostarp kreiseris Varjag un trīs lielie pretzemūdeņu kuģi, kā arī virkne palīgkuģu, savukārt no Ķīnas puses, kā vēsta aģentūra Xinhua, mācībās piedalās kopumā 16 kuģi un divas zemūdenes.

Krievija un Ķīna regulāri rīko kopīgas jūras kara spēku mācības. Pirmās vērienīgas šādas kopīgās jūras kara spēku mācības notika vēl 2005.gadā.

Šie manevri liek pievērst uzmanību apstāklim, ka Pekina palielina izdevumus militārajām vajadzībām un atgādina par savām pretenzijām uz vairākām strīdīgām teritorijām, tostarp uz salu virkni Austrumķīnas jūrā, uz ko pretendē arī Japāna, kā arī uz vairākām neapdzīvotām salām Dienvidķīnas jūrā, kurās iespējami bagātīgi naftas un gāzes krājumi un gar kurām ved stratēģiski svarīgi kuģu ceļi ar lielām perspektīvām globālajā tirdzniecībā. Šīs teritorijas interesē arī vairākas citas Āzijas valstis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits