Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Krievijas aģente Butina vadīs raidījumu telekanālā RT

Krievijā pati pie savas televīzijas programmas prokremliskajā kanālā RT tikusi Marija Butina, kas ASV tika notiesāta, jo darbojusies kā nereģistrēta ārvalstu aģente, un oktobra beigās no Savienotajām Valstīm deportēta.

Telekanāls, kas pazīstams arī ar tā agrāko nosaukumu Russia Today, savā tīmekļa vietnē pavēstīja, ka Butina trešdien būs raidījuma vadītāja vienā no vakara programmām.

Reklāmas rullīti redzama smaidoša Butina, tērpusies T-kreklā ar uzrakstu angļu valodā Foreign Agent (Ārvalstu aģente).

Butina ASV atzina, ka ir darbojusies kā nereģistrēta ārvalstu aģente, un viņai tika piespriests 18 mēnešu cietumsods.

RT pārraidē Butina komentēs Krievijas aktualitātes.

Butina jau iepriekš vismaz vienu reizi parādījusies šajā kanālā, šomēnes komentējot Krievijā aizvadītajā vasarā notikušās opozīcijas demonstrācijas.

Butina ir vienīgā Krievijas pilsone, kas ASV notiesāta trīs gadus ilgušās izmeklēšanas ietvaros par Maskavas iejaukšanos ASV politikā.

ASV spriedumā gan netika norādīts, ka viņa bijusi Krievijas izlūkdienesta operatīvā darbiniece.

Pie savas pārraides RT jau iepriekš bija tikusi Anna Čepmena, kas par spiegošanu bija deportēta no ASV. Tagad viņa medijus jau pametusi un pievērsusies uzņēmējdarbībai.

Butina pērn ASV atzina vainu apsūdzībās par sazvērestību, kā arī apstiprināja, ka viņa slepus vākusi operatīvo informāciju par Nacionālo Strēlnieku apvienību (NRA) un citām organizācijām bijušā Krievijas likumdevēja uzdevumā.

Kā janvārī ziņoja tīmekļa laikraksts The Daily Beast, atsaucoties uz ASV izlūkdienestu atskaiti, Butinas iefiltrēšanas operācija ASV konservatīvā politiskā istablišmenta aprindās notikusi ar Kremļa ziņu un akceptu.

Butinas aizbildnis un operācijas iniciators bijis Krievijas Federācijas padomes bijušais priekšsēdētāja vietnieks un Krievijas Bankas bijušais priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Toršins.

Oficiālā Maskava, arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kategoriski nolieguši, ka būtu līdzdarbojušies Krievijas pilsoņu centienos iefiltrēties NRA.

Butina, ASV tiesā pērn decembrī parakstot vienošanos par atzīšanos, apliecināja, ka viņas darbības bijušas daļa no sazvērestības, lai nodibinātu neoficiālus kontaktus ar amerikāņiem, kas varētu ietekmēt ASV politiku.

Top komentāri

Skridla-Topelovskis
S
Nav nekāda skaistule, bet ikdienas darba rūķe. Tādi drošības dienestiem ir ikurāt derīgi. Cerams, ka runā skaidri, un neteiks Moskovskaja vrremja ...
Tēvzemes Sargs
T
Kārtējā Kremļa prostitūta.
Antirusists
A
Latvijai RT par smalku. Šeit tiek veikta prasta pārkrievošana.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits