Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Krievijas Ārlietu ministrija publisko Timošenko atbalstošu paziņojumu

Krievijas Ārlietu ministrija šodien, 5. augustā publiskojusi paziņojumu, kurā uzsvērts, ka spēkā esošie gāzes kontrakti starp Krieviju un Ukrainu noslēgti atbilstoši nacionālajām un starptautiskajai likumdošanai un pēc abu valstu prezidentu norādījumiem. Tādējādi Krievijas diplomāti faktiski atspēkojuši daļu Ukrainas bijušajai premjerministrei Jūlijai Timošenko izvirzīto apsūdzību, vēsta Krievijas interneta portāls lenta.ru.

Jāatgādina, ka Kijevas Pečeras rajona tiesa šodien pieņēma lēmumu par J. Timošenko apcietināšanu. Ukrainas ekspremjere tiek apsūdzēta dienesta pilnvaru pārsniegšanā, slēdzot līgumus ar Krieviju par gāzes piegādēm. Apsūdzība uzskata, J. Timosenko 2009. gadā vienpersoniski devusi rīkojumus parakstīt kontraktus toreizējam kompānijas Naftogaz vadītājam Oļegam Dubinam. Atbilstoši apsūdzības versijai, šie kontrakti bija "ekonomiski neizdevīgi" un "nepieņemami", bet J. Timošenko rīcība tiek skaidrota ar mēģinājumiem radīt efektīva vadītāja tēlu.

Šodien, 5. augustā patlabanējais Ukrainas premjerministrs Nikolajs Azarovs, kurš ir liecinieks "gāzes lietā", nopratināšanas laikā tiesā paziņoja, ka Ukrainas valdība izskata iespējas anulēt gāzes kontraktu ar Krieviju tiesas ceļā. N. Azarovs piebilda, ka galīgais lēmums pagaidām nav pieņemts.

Tiesas process "gāzes lietā" sākās 24. jūnijā. Tā laikā apsūdzība vairākkārt tika lūgusi mainīt J. Timošenko drošības līdzekli no paraksta par neizbraukšanu no valsts pret arestu, tomēr tiesa šim lūgumam piekrita tikai šodienas sēdes laikā.

Šobrīd J. Timošenko ir nosūtīta uz Lukjanovskas iepriekšējās izmeklēšanas izolatoru Kijevā. Kā vēsta ziņu aģentūra Interfax, viņa ievietota tajā pašā kamerā, kurā Ukrainas ekspremjere atradās 2000. gadā, kad viņai tika izvirzītas apsūdzības korupcijā un kontrabandas Krievijas gāzes piegādēs. Tā ir vienvietīga kamera ar atsevišķu sanitāro mezglu, kura veikts tā dēvētais eiroremonts, norāda aģentūra.

Ja tiesa atzīs J. Timošenko par vainīgu, viņai draud brīvības atņemšana uz laiku no 7 līdz 10 gadiem. Pati politiķe noliedz visas apsūdzības un dēvē procesu par politiski motivētu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits