Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Krievijas ģenerālštāba priekšnieks: Krievija nebēg no Sīrijas

Krievijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšnieks ģenerālis Nikolajs Makarovs otrdien paziņojis, ka, neskatoties uz Sīrijas konflikta saasināšanos un prezidenta Bašara al Asada iespējamo krišanu, Maskava nedomā atteikties no savas militārās klātbūtnes Sīrijā.

"Kādēļ jūs esat tik satraukušies par Sīriju? Visi plāni, kas mums ir, darbojas, un neviens no turienes nebēg," paziņoja Makarovs, atbildot uz lūgumu komentēt izplatījušās ziņas, ka Krievija gatavojas evakuēt savu flotes bāzi Sīrijā un atsaukt augsta ranga militārpersonas. "Es domāju, ka ir pāragri sākt izdarīt kaut kādus secinājumus un teikt, ka mēs bēgam prom," atzīmēja Makarovs.

Krievijas mediji ir pilni ar neapstiprinātām ziņām, ka armija samazina savus spēkus nomātajā militārajā bāzē Sīrijas ostā Tartūsā. Laikraksts "Ņezavisimaja Gazeta" šomēnes vēstīja, ka flote izlēmusi pirms laika pārtraukt vasaras mācības pie Sīrijas krastiem un gatavojas atstāt reģionu, šādi apliecinot Rietumiem, ka Maskava neizstāvēs Asadu ar spēku.

Krievija vēl arvien piegādā ieročus Sīrijai, vadoties pēc līgumiem, kas noslēgti ar Damasku pirms nemieru sākšanās.

Sīrijas konflikts ilgst jau kopš 2011.gada marta, un saskaņā ar Londonā bāzētās aktīvistu organizācijas "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) datiem tajā dzīvību ir zaudējuši aptuveni 25 000 cilvēku. Vēl vismaz 200 000 bijuši spiesti doties bēgļu gaitās uz kaimiņvalstīm, bet Sīrijā palīdzība nepieciešama 2,5 miljoniem cilvēku, liecina ANO apkopotie dati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits