Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Krievijas iedzīvotāji visvairāk baidās no imigrantiem

Krievijas iedzīvotāji par lielāko draudu valstij uzskata imigrantu pieplūdumu, secināts sabiedriskās domas pētījumu centra VCIOM jaunākajā aptaujā. Citas etniskās piederības cilvēku apmešanās uz dzīvi Krievijā tiek uzskatīta par lielāku un ticamāku apdraudējumu valsts drošībai nekā terorisms vai dabas katastrofas.

No imigrantiem baidās 35% iedzīvotāju, kas masveida iebraucēju pieplūdumu nodēvējuši par «ļoti ticamu draudu». 33% krievu satrauc kultūras, zinātnes un izglītības degradācija, kam ar 28% seko bailes no dabas katastrofām, kā arī teroristu uzbrukumiem, bet 25% aptaujāto bažījas par naftas un gāzes rezervju izsīkumu.

24% respondentu biedē valsts varas šķelšanās, 23% bažījas par zemo dzimstību, kas var novest pie populācijas izmiršanas, bet 22% satrauc strauja dzīves līmeņa krišanās. Aptaujā iedzīvotājiem pēc iespējamības pakāpes bija jāizvērtē 20 piedāvātie apdraudējuma veidi.

Sociologi rezultātus skaidro ar to, ka medijos pēdējā laikā pastiprināti runāts par migrāciju. Turklāt daudz vēstīts arī par skandāliem, kas pārņēmuši zinātnes un izglītības jomu, eksperti norādīja interneta izdevumam RBC Daily.

Tomēr pēdējos gados ievērojami krities to cilvēku skaits, kuri par valsts lielāko apdraudējumu sauc imigrāciju. Pirms astoņiem gadiem 58% krievu to dēvēja par lielāko draudu. «Tagad tas vairs nav sabiedrības vairākums, tagad no tās baidās tikai katrs trešais Krievijas iedzīvotājs,» aģentūrai RIA Novosti norādīja VCIOM pārstāve Olga Kamenčuka.

Krievijā pēdējās desmitgades laikā ieradušies miljoniem viesstrādnieku, un, pēc migrācijas dienesta datiem, valstī dzīvo vairāk nekā 11 miljoni iebraucēju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits