Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Krievijas opozīcijas aktīvists Karamurza pēc smagas saindēšanās dodas ārstēties uz ārzemēm

Pazīstamais Krievijas opozīcijas politiķis Vladimirs Karamurza jaunākais, kurš šomēnes pēc smagas saindēšanās nonāca komā, izrakstīts no Maskavas slimnīcas un devies ārstēties uz ārzemēm, svētdien paziņojis viņa advokāts Vadims Prohorovs.

"Slimnīcas dokumentācijā minētā diagnoze joprojām ir tāda pati - "akūta saindēšanās ar nezināmu vielu"," viņš rakstījis savā Facebook profilā.

35 gadus vecais žurnālists, kurš savulaik bija tuvs nogalinātā opozīcijas līdera Borisa Ņemcova līdzgaitnieks, jau pirms diviem gadiem piedzīvoja neizskaidrojamu saindēšanos, kad viņš nieru mazspējas rezultātā gandrīz vai šķīrās no dzīves. Jaunā saindēšanās atgādināja pirms diviem gadiem pieredzētās veselības problēmas, kuru cēloņi joprojām nav noskaidroti.

Zinot par Kremļa kritiķa Aleksandra Ļitviņenko noindēšanu, kā arī vairāku citu opozicionāru noslēpumainajiem nāves apstākļiem, daudzi izsaka bažas, ka Karamurzu, iespējams, tīši mēģina noindēt.

Ārvalstu laboratorijās veiktajās analīzēs viņa asinīs tika konstatēta būtiska smago metālu klātbūtne, bet Krievijas Izmeklēšanas komisija noraidīja Karamurzas prasību veikt izmeklēšanu, lai noteiktu, vai viņu nav mēģināts tīši noindēt.

Pēc Prohorova teiktā, Karamurza, kas darbojas Mihaila Hodorkovska Atklātās Krievijas fondā, plāno turpināt savu politisko darbību.

Top komentāri

Tās
T
valsts ,,vadoņi" nesnauž.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits