Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Krievijas prese: finanšu ministra atkāpšanas ir milzīgs trieciens valsts ekonomikai

Krievijas finanšu ministra Alekseja Kudrina atkāpšanās no amata ir milzīgs trieciens Krievijas ekonomikai nozīmīgā laikā, otrdien vēsta krievu prese.

Kā ziņots, Kudrins pirmdien demisionēja saistībā ar Kremļa ekonomikas politikas kritizēšanu.

Kudrins svētdien izteicās, ka nepaliks savā amatā, ja pašreizējais prezidents Dmitrijs Medvedevs nākamgad kļūs par premjerministru Vladimira Putina prezidentūrā.

Taču laikraksti otrdien norāda, ka tieši Kudrins ir tas, kuram Putinam vajadzētu pateikties par apjomīgā ārējā parāda dzēšanu, kas tika iegūts haotiskajos 90.gados, un valsts ekonomikas glābšanu 2008.gada krīzē, izmantojot rezerves līdzekļus, kas uzkrājušies no naftas ienākumiem.

"Visprofesionālākais ministrs Krievijas valdībā, kura panākumi tika atzīti starptautiskā līmenī, ir atkāpies," raksta "Vedomosti".

"Kudrina atkāpšanās no amata būs milzīgs trieciens Krievijas ekonomikai - eksperti jau tagad prognozē jaunu kapitāla aizplūšanas vilni, rubļa vērtības kritumu un inflācijas kāpumu," vēsta laikraksts. "Ir grūti iedomāties, kam vēl piemīt šāda īpašības - ekonomisko procesu izprašana, lojalitāte saviem principiem un uzticēšanās attiecības ar Putinu."

Tikmēr vadošais žurnālists Konstantīns Egerts komentārā radiostacijai "Kommersant FM" sacīja, ka "pareizi vai nepareizi, bet tagad jau bijušais finanšu ministrs Kudrins, iespējams, bija galvenais garants ārvalstu kompānijām investēt Krievijā".

"Viņš bija kā tulks starp Krievijas varasiestāžu valodu un vispārēji saprotamo globālā kapitālisma valodu," uzskata Egerts.

Savukārt laikraksts "Moskovskij Komsomoļec" paudis pārsteigumu, taču norādījis, ka jau iepriekš klīdušas runas par Medvedeva dzēlīgo uzvedību.

"Viņa vadības stilu raksturo barga attieksme pret jebkāda ranga padotajiem, un viņš vienmēr skaidri norāda, ka nevienam nav tiesības ar viņu strīdēties," teikts laikrakstā.

Pat Kremlim lojālais izdevums "Komsomoļskaja Pravda" atzinis šādas rīcības nozīmīgumu.

"Prezidents licis viņa neaizstājamajam finanšu ministram atkāpties," norāda laikraksts.

Kudrins Krievijas finanšu ministra amatā atradās kopš 2000.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Toyota atsakās no olimpisko spēļu sponsorēšanas

Japānas autobūves kompānija "Toyota" atteikusies no olimpisko spēļu sponsorēšanas, kā iemeslu minot to, ka spēles kļuvušas "arvien politiskākas" un sportisti tajās paliek otrajā...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits