Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Krievijas prokuratūra pārmeklējusi Amnesty International biroju

Krievijas prokuratūra pirmdien veikusi kratīšanu starptautiskās cilvēktiesību aizsardzības organizācijas Amnesty International Maskavas birojā. Organizācijas birojā ieradušies trīs prokurori un nodokļu pārvaldes amatpersona un pieprasījuši dokumentu kopijas, atklāja Amnesty International Krievijas nodaļas vadītājs Sergejs Ņikitins.

Ņikitins saistīja notikušo ar pagājušajā gadā Krievijā pieņemto likumu, ar kuru nevalstiskajām organizācijām ar ārvalstu finansējumu tika piešķirts "ārvalstu aģenta" statuss.

Pretrunīgi vērtētais likumprojekts tika ātri apstiprināts parlamentā pēc Vladimira Putina ievēlēšanas prezidenta amatā uz trešo termiņu pērnā gada maijā.

Aktīvisti uzskata, ka šis likumprojekts domāts Kremļa kritiķu iebiedēšanai. "Mēs atceramies Putina paziņojumu, ka šim likumam jādarbojas," atzīmēja Ņikitins, piebilstot, ka Amnesty International nemaz nebija iekļauta šogad pārbaudāmo organizāciju sarakstos.

Pagājušajā nedēļā prokuratūra pārmeklēja cilvēktiesību aizstāvju organizācijas Memorial biroju. Kāda Memorial amatpersona atklāja, ka līdzīgas pārbaudes nesen veiktas vēl vairāk nekā simts demokrātiski noskaņotās nevalstiskās organizācijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baidens: Putina karš nav sasniedzis savus mērķus

ASV prezidents Džo Baidens otrdien uzrunā ANO Ģenerālajā asamblejā pavēstīja, ka Krievijas diktatora Vladimira Putina izvērstais karš nav sasniedzis savus mērķus, taču tas neatceļ nepieciešamību...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits