Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Latvijai nav informācijas par bijušā Krievijas aizsardzības ministra uzturēšanos mūsu valstī

Latvijas Ārlietu ministrijas un Aizsardzības ministrijas rīcībā nav informācijas par bijušā Krievijas aizsardzības ministra Anatolija Serdjukova uzturēšanos Latvijā.

ĀM preses sekretārs Jānis Sīlis Krievijas aģentūrai RIA Novosti noliedza izskanējušās baumas, ka Serdjukovs ieradies Latvijā. Arī aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V) pavēstīja, ka viņam nekas nav zināms par Serdjukova ierašanos Latvijā. "Viņš, protams, var apmeklēt Latviju kā privātpersona uz Ziemassvētkiem vai Jauno gadu, bet informācijas par viņa vizīti man nav," norādīja Pabriks.

Vairāki Krievijas mediji iepriekš ziņoja, ka Serdjukovs aizbēdzis uz Latviju, izvairoties no Krievijā pret viņu sāktās izmeklēšanas par līdzekļu izšķērdēšanu. Serdjukova advokāts Henrihs Padva sacīja, ka viņa klients atrodas Krievijā un gatavojas sarunai ar izmeklētājiem. Pēc Padvas sacītā, Serdjukovs Jauno gadu gatavojas sagaidīt dzimtenē. Advokāts uzsvēra, ka baumas par Serdjukova pazušanu ir "ļaunprātīgi meli".

Jāatgādina, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins novembrī atlaida no amata aizsardzības ministru Anatoliju Serdjukovu saistībā ar korupcijas skandālu Aizsardzības ministrijai piederošā akciju sabiedrībā. Serdjukova atbrīvošana no amata pamatota ar nepieciešamību veikt pamatīgu izmeklēšanu par vērienīgām mahinācijām ar nekustamajiem īpašumiem Aizsardzības ministrijai piederošajā akciju sabiedrībā Oboronservis, kuras darbības jomas aptver kā bruņojuma uzturēšanu, tā lauksaimniecību un izdevējdarbību.

Oktobrī Krievijas likumsargi veica kratīšanu Oboronservis birojos, konfiscēja dokumentus un nopratināja amatpersonas. Saistībā ar mahinācijām Oboronservis ir sākta krimināllieta, kurā vārdā nenosauktas amatpersonas tiek turētas aizdomās par īpašumu pārdošanu zem to tirgus vērtības, Krievijas budžetam radot trīs miljardus rubļu (aptuveni 52 miljonus latu) lielus zaudējumus.

Serdjukovs aizsardzības ministra amatā tika iecelts 2007.gadā, kļūstot par pirmo civilpersonu šajā postenī kopš 1991.gada. Militāro nopelnu trūkumus un Kremļa atbalstītā, bet nepopulārā armijas reforma, kuras īstenošanai Serdjukovs bija nodevies, apveltījusi viņu ar daudziem ietekmīgiem ienaidniekiem Aizsardzības ministrijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Orbāns Kijivā mudina Zelenski piekrist pamieram

Ungārijas premjers Viktors Orbāns, kurš vakar ieradies negaidītā vizītē Kijivā, aicinājis Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski apdomāt iespēju noslēgt vienošanos par uguns pārtraukšanu ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits