Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Lavrovs: Gruzijas konflikta risinājums rāda Krievijas jauno pieeju ārpolitikai

Uzstājoties Maskavas Valsts starptautisko attiecību institūtā, Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pirmdien atklāja, ka Gruzijas konflikts parādījis Krievijas jauno pieeju ārlietām un solīja, ka Kremlis arī turpmāk "stingri, bet bez konfrontācijas" attīstīs savu ārpolitiku. "Ja mūsu partneri nebūs gatavi sadarbībai, Krievijai savu nacionālo interešu aizstāvībai būs jārīkojas patstāvīgi, taču tas vienmēr notiks, pamatojoties uz starptautiskajiem likumiem," sacīja ārlietu ministrs.

Viņš norādīja, ka Krievija turpinās sadarboties ar ASV "kamēr vien būs kaut mazākā cerība saprast vienam otru un vienoties".

Runājot par situāciju Gruzijā, S.Lavrovs atklāja, ka Krievija ierosinājusi ieviest starptautisku embargo ieroču piegādei Tbilisi līdz "cita valdība nepārvērtīs Gruziju normālā valstī", ziņo RIA Novosti. Līdzīgi kā premjerministrs Vladimirs Putins, S.Lavrovs norādīja uz iespējamo ASV saistību ar konfliktu: "Gruzijas-Osetijas un Gruzijas-Abhāzijas konfliktu zonās Saakašvili un tie, kas stāv aiz viņa - bet bez ārējas palīdzības viņš nenoturētos ne dienas - nolēma pārbaudīt Krievijas varas izturību."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits