Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Maskava: Krievijas bumbvedēji Baltijas jūrā lidoja, ievērojot visus drošības pasākumus

Krievijas kara lidotāji veica lidojumu Baltijas jūrā, ievērojot visus drošības pasākumus, paziņojis Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs, tā komentējot Vašingtonas paziņojumu, ka Krievijas bumbvedēji esot bīstami pārlidojuši ASV eskadras mīnu kuģim.

Viņš informēja, ka militāro lidmašīnu maršruts patiešām iet cauri teritorijai, kur atradās ASV karakuģis. Konašenkovs uzsvēra, ka 70 kilometru attālumā no šīs vietas atrodas Krievijas jūras spēku bāze.

"Konstatējuši kuģi vizuālās redzamības zonā, Krievijas lidotāji veica lidojumu prom no tā, ievērojot visus drošības pasākumus," norādīja ministrijas pārstāvis.

Konašenkovs piebilda, ka Krievijas Gaisa un kosmiskie spēki lidojumus veic, ievērojot starptautiskās normas.

ASV bruņoto spēku Eiropas pavēlniecība (EUCOM) trešdien paziņoja, ka divi Krievijas bumbvedēji, Baltijas jūrā Polijas piekrastē bīstami zemā augstumā pārlidojot ASV eskadras mīnu kuģim Donald Cook, rīkojušies "nedroši un neprofesionāli".

Šī pārlidošana notika otrdien, brīdī, kad no amerikāņu karakuģa gatavojās pacelties Polijas militārais helikopters. Par šo incidentu trešdien vēstīja amerikāņu telekanāli, atsaucoties uz aizsardzības jomas amatpersonām, un EUCOM izplatīja incidenta fotogrāfiju un videoierakstu.

Jau ziņots, ka šāda pārlidošana notika otrdien, brīdī, kad no amerikāņu karakuģa gatavojās pacelties Polijas militārais helikopters. Par šo incidentu trešdien vēstīja amerikāņu telekanāli, atsaucoties uz aizsardzības jomas amatpersonām, un EUCOM izplatīja incidenta fotogrāfiju un videoierakstu.

"Mēs esam dziļi nobažījušies par Krievijas nedrošajiem un neprofesionālajiem manevriem," paziņoja Eiropas pavēlniecības preses dienests.

"Šīs darbības var novest līdz nevajadzīgai eskalācijai attiecībās starp valstīm, un var novest līdz avārijai vai nelaimes gadījumiem, kuri var kļūt par nopietnas traumas vai nāves cēloni," teikts paziņojumā.

Karakuģis Donald Cook nelietoja ieročus, jo šīs Krievijas puses darbības neradīja reālus draudus, ziņoja specializētais ASV karaflotes izdevums Navy Times. Izdevums citēja atvaļināta ASV jūras spēku virsnieka Rika Hofmana teikto, ka Krievijas bumbvedēju Su-24 darbības "neapšaubāmi bija provokatīvas, tomēr tās neradīja reālus draudus".

"Mēs neesam karastāvoklī ar Krieviju. Mums ir jāveic darbības tad, kad mums uzbrūk kāds, kurš nav noskaidrojis, kas mēs esam, un šajā gadījumā tā nebija," atzīmēja Hofmans.

Navy Times atgādināja, ka šajās Krievijas kara lidmašīnās nebija manīti ieroči.

Rietumvalstu mediji ziņoja, ka Krievijas bumbvedēji Su-24 un helikopters Ka-27 divu dienu laikā veica pārlidojumus ASV eskadras mīnu kuģim Donald Cook, kas piedalās mācībās Baltijas jūrā. Pārlidojumi, kas atgādinājuši "uzbrukuma imitāciju", notika ļoti zemā augstumā. Mēģinājumi sazināties ar pilotiem angliski un krieviski bija neveiksmīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits