Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Maskavā noticis mītiņš Kononova atbalstam

Kremļa partijas Vienotā Krievija jaunatnes organizācija Jaunā gvarde trešdienas vakarā Maskavā sarīkojusi protesta akciju, paužot nosodījumu par Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumu lietā "Kononovs pret Latviju".

Protesta akcija Maskavas centrā pulcināja aptuveni 1000 gvardiešu, citu jauniešu patriotiskās audzināšanas organizāciju aktīvistu un veterānu pārstāvju.

Sanākušie turēja rokās plakātus ar tekstiem, kuros nosodīta Latvija un slavināta "uzvara", kā arī izkliedza pret Latviju vērstus saukļus.

Piektdien Jaunā gvarde rīkos līdzīgu mītiņu Sanktpēterburgā, lai paustu atbalstu Vasīlijam Kononovam, kurš Latvijā notiesāts par kara noziegumiem.

Kā aģentūrai Interfaks pavēstīja Jaunās gvardes Sanktpēterburgas nodaļas vadītājs Artjoms Murzakovs, aktīvisti plāno doties uz Latvijas diplomātisko pārstāvniecību Sanktpēterburgā.

Jau ziņots, ka Latvija uzvarējusi ECT Lielajā palātā lietā "Kononovs pret Latviju". ECT Lielā palāta lēmumu pieņēmusi ar 14 balsīm "par" un trīs balsīm "pret". Līdz ar to tiesa atzina, ka Latvija nav pārkāpusi Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 7.pantu, kas noteic, ka nav pieļaujama sodīšana bez tiesas.

ECT izplatītajā paziņojumā presei par Lielās palātas spriedumu teikts, ka Latvijas atbildīgo institūciju virzītās apsūdzības pret Kononovu un tam sekojošo notiesājošo spriedumu nevar uzskatīt par neparedzamu. ECT ar pārliecinošu balsu vairākumu secinājusi, ka darbību, kuras veica Kononovs, pārkāpjošais raksturs bija paredzams un saprotams arī atbilstoši tā laika likumiem.

Kā raksta aģentūra ITAR-TASS, Krievija lietas izskatīšanas laikā pastāvīgi sniegusi palīdzību Kononovam. Veterānam piešķirta Krievijas pilsonība, bet Maskavas varasiestādes iedalījušas 5 miljonus Krievijas rubļu (94 500 latu) Kononova advokātu pakalpojumu apmaksai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits