Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Maskavā tūkstošiem cilvēku protestē pret plānu nojaukt hruščovkas

Tūkstošiem cilvēku svētdien pulcējās mītiņā Maskavas centrā, lai protestētu pret Krievijas galvaspilsētas pašvaldības ieceri nojaukt padomju laikā celtās dzīvojamās ēkas, kas iedēvētas par hruščovkām, lai to vietā būvētu mūsdienīgus mājokļus.

Maskavas mēra Sergeja Sobjaņina plāns, kura provizoriskās izmaksas tiek lēstas 3,5 triljonu rubļu (56 miljardi eiro) apmērā, ir izpelnījies daudzu pilsētas iedzīvotāju sašutumu. Viņi uzskata, ka šī plāna īstenošana būs neizdevīga tiem, kuriem pieder dzīvokļi nojaukšanai paredzētajās mājās, savukārt iedzīvosies tie būvuzņēmumi, kuri saņems pasūtījumus. Nojaukt visas hruščovkas Maskavā un to vietā uzbūvēt jaunas dzīvojamās mājas Sobjaņinam februārī uzdeva Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Mītiņa dalībnieki skandēja "Rokas nost no Maskavas!" un "Nē - nojaukšanai!". Maskavas pašvaldības amatpersona Anastasija Rakova, kas bija ieradusies uzrunāt protestētājus, tika apklusināta ar saucieniem "Kauns!" un "Beidziet melot!"

Pēc policijas sniegtajiem datiem, mītiņā piedalījušies apmēram 8000 cilvēku, savukārt organizatori paziņoja par 30 000 dalībnieku. Tikmēr nevalstiskā organizācija Baltais skaitītājs (Belij ščotčik), kuras brīvprātīgie skaita protesta akciju dalībniekus, vēstīja par 20 000 dalībnieku.

Uz mītiņu bija ieradies arī opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs ar sievu, taču policisti viņus izveda ārpus mītiņa teritorijas.

Portāls Diena.lv iepriekš vēstīja, ka Maskavā tuvāko sešu gadu laikā plānots nojaukt ap 8000 pēckara laikā būvētās daudzdzīvokļu mājas jeb tā dēvētās hruščovkas, un pilsētas mērs Sergejs Sobjaņins solījis to vietā jaunus mitekļus apmēram 1,6 miljoniem iedzīvotāju.

Top komentāri

būvnieku mafja
b
arī vecie italianos mafiozi šodien vairs neskraida ar automātiem, bet vada municipālos uzņēmumus.
Ja
J
Es nesaprotu,ja tax vecas hrušovkas ar 4 metru virtuvi,un vel mazaku tuaketi un vannu, ir jau galigi nodilusas,jo bija celtas ne uz 100 un vairāk gadiem valsts dod jauna māja tādu pašu platību,Kāpēc cilvēki negrib? Viņi tagadējos gados neparkadu naudu nevarēs nopirkt sev jaunu dzīvokli ,ja vecais saka brukt.Un tad jau neviens nedos dzīvokli tajā vai blakus rajona.bet ka teica velns zin kur jaunajā maskavā. JAman kadsLatvijā dotu jaunu dzīvokli vecā vietā būtu laimīga.
Arī
A
Krievijā valdnieki moca savu tautu,laikam par maz bezpajumtnieku,ka grib izdzīt cilvēkus no mājokļiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits