Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Medvedevs: Krievija veidos savu "Silīcija ieleju"

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs ceturtdien paziņoja, ka Maskavas pievārtē tiks izveidots augsto tehnoloģiju centru, kas nākotnē palīdzētu modernizēt valsts ekonomiku un mazināt tās atkarību no energoresursu eksporta, vēsta Reuters.

Krievijas “Silīcija ielejā” plānots attīstīt piecas prioritārās nozares – enerģētiku, informācijas tehnoloģijas, telekomunikācijas, biomedicīnu un kodoltehnoloģijas.

Grandiozās ieceres galvenais mērķis ir sniegt valsts palīdzību lielākajiem Krievijas uzņēmumiem inovatīvu produktu radīšanā. Veiksmīgākie no tiem tiktu nodoti tālaikai attīstīšanai jaunajā centrā.

Tomēr kritiķi izsmējuši D.Medvedeva centienus valstī izveidot augsto tehnoloģiju centru, sakot, ka to traucēs paveikt Krievijā plaukstošā korupcija, zemie dzīves apstākļi un tiesisko garantiju trūkums. “Patiesā Kremļa iecerētās inovācijas pilsētas pievilcība slēpjas nevis tajā, ka tur tiks attīstītas labas idejas, bet kā tā pildīs Krievijas korumpēto amatpersonu kabatas,” skarbs ir opozīcijas politiķis Vladimirs Rižkovs. “Alkatīgie birokrāti jau tagad siekalojas gaidās pēc simtiem celtniecības atļauju, kas būs jāizsniedz, lai no nekā izveidotu Silīcija ieleju.”

Ar skepsi uz projektu liek noraudzīties mūsdienu Krievijas augstākās zinātnes stāvoklis, kas pamatīgu triecienu saņēma pēc Padomju Savienības sabrukuma, kad vairums “gaišāko prātu” devās darba meklējumos uz Rietumiem. Lielu atbirumu nav izdevies kompensēt.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits