Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Medvedevs: Krievijas Tālie Austrumi var nonākt ķīniešu rokās

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs ceturtdien pauda satraukumu par ķīniešu ieceļošanu valsts Tālajos Austrumos, brīdinot, ka reģions varētu nonākt ārvalstnieku rokās.

"Mērķis pasargāt mūsu Tālo Austrumu teritorijas no pārākas kaimiņvalstu pilsoņu ekspansijas joprojām saglabājas," vēršot pie ministriem norādījis Medvedevs. "Tālie Austrumi patiesi ir tālu. Diemžēl tur nedzīvo pārāk daudz cilvēku."

Krievijas amatpersonas un reģionu gubernatori jau sen pauž bažas, ka cilvēku aizplūšana no Tālajiem Austrumiem, kas sākās pēc PSRS sabrukuma, var novest pie tā, ka kādu dienu reģions nonāks pilnīgā ķīniešu kontrolē. Šīs bailes un valdības piekoptā stingrā politika pret imigrantiem jau novedusi pie etniskajiem konfliktiem, kas izcēlušies vairākās Tālo Austrumu pilsētās, piemēram, Vladivostokā.

Medvedevs savos izteikumos aicinājis vietējās amatpersonas likvidēt ārvalstnieku anklāvus, kas strauji veidojas reģionā. "Ir svarīgi izvairīties no jebkura veida negatīvām izpausmēm, tostarp no ārvalstu pilsoņu anklāvu veidošanās," norādījis premjers. "Tā ir negatīva attīstība."

Krievija cer, ka tai izdosies dot Tālajiem Austrumiem ilgtermiņa ekonomiskās attīstības impulsu, pateicoties daudzmiljardu investīcijām, kas tiek iepludinātas reģiona infrastruktūrā pirms septembrī gaidāmā Āzijas-Klusā okeāna Ekonomiskās sadarbības (AREC) samitam, kas notiks Vladivostokas pievārtē.

Tiek lēsts, ka pilsētas iedzīvotāju skaits kopš 1991.gada samazinājies par 50 000 un 2010.gadā sastādīja nepilnus 600 000. Taču Krievijas migrācijas dienests nesniedz statistiku par ārvalstu viesstrādniekiem reģionā.

Tomēr vietējie mediji vēsta, ka pierobežā ķīniešu skaits krievu skaitu pārsniedzot jau desmitkārt.

Tikmēr Medvedevs izteicies, ka tikai šī gada pirmajā pusē Krievijā esot ieradušies astoņi miljoni ārvalstnieku un ka šobrīd valstī strādājot 10 miljoni imigrantu. "Mēs pamatā saņemam mazkvalificētus strādniekus, kas krieviski vāji var izteikties," piebildis premjers. "Mums šajā ziņā jāveic daudz nopietna darba."

Top komentāri

Referendumam,
R
par ķīniešu valodu kā otru valsts valodu krievijā, büüüüt.
krancis
k
Lai sūta Ušakovu ar visu saskaņas baru. Būs vairāk maskaļu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits