Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

NATO nosoda Putina draudus par raķešu izvietošanu

NATO kā nepieņemamus trešdien nosodīja Krievijas prezidenta Vladimira Putina draudus izvietot ieročus, kas var tikt pielietoti pret NATO lēmumu pieņemšanas centriem.

"Krievijas paziņojumi, draudot par mērķi izraudzīties [NATO] sabiedrotos, ir nepieņemami," paziņojumā norādīja NATO preses sekretāra vietnieks Pīrs Kazalē. "NATO negrasās Eiropā izvietot jaunus uz zemes bāzētus kodolieročus."

"Mēs aicinām Krieviju koncentrēties uz to, lai atgrieztos pie vidējā darbības rādiusa kodolspēku līguma ievērošanas," norādīja Kazalē.

Krievijas apgalvojumi, ka NATO raķešu sistēmas Austrumeiropā pārkāpj līgumu, ir "acīmredzams mēģinājums novērst uzmanību no [Krievijas] pārkāpumiem," viņš uzsvēra.

"Alianses pretraķešu aizsardzība ir tikai un vienīgi aizsardzības rakstura," skaidroja Kazalē. "[Pretraķešu aizsardzības sistēmas] objekti "Aegis Ashore" Rumānijā un Polijā pilnībā atbilst Līgumam par vidējā un tuvā darbības rādiusa raķešu likvidāciju (INFT)."

Putins trešdien ikgadējā uzrunā Federālajai sapulcei paziņoja, ka Krievija būs spiesta izstrādāt jaunus ieroču veidus un izvērst tos pret valstīm, kurās tiek pieņemti lēmumi, kas apdraud Krievijas drošību.

"Krievijai būs jārada un jāizvieto ieroči, kas var tikt pielietoti ne tikai pret tām teritorijām, no kurām ir tieši draudi, bet pret tām teritorijām, kurās atrodas centri, kas ir pieņēmuši lēmumus par mūs apdraudošo sistēmu izvietošanu," sacīja Putins.

Krievijas atbilde vienmēr būs "iespaidīga un iedarbīga", uzrunājot abu parlamenta palātu likumdevējus, sacīja Putins.

Top komentāri

S ♥ NATO
S
krievija ir vēzis Mātes Zemes ķermenī !
Ivans
I
A. Solžeņicins: ‘’Nav šajā Pasaulē niecīgāka, nelietīgāka un nekaunīgāka radījuma par krievu. Piedzimis nacistiskā valstī, piebarots ar nacisma propagandu, - tas salašņa nekad nekļūs par Cilvēku. Viņa valstij nav draugu - ir vai nu pielīdēji, vai ienaidnieki. Viņa valsts ir spējīga tikai draudēt, pazemot un nogalināt. Lai šo statusu Krievijai saglabātu, ierindas krievs ir gatavs upurēt savu dzīvi, upurēt savu vecāku un bērnu dzīves, upurēt savas tautas nākotni. Patiesi: krievi - zvēri. Nikni, asinskāri, bet... mirstīgi’’.
Vecsčekists
V
Es lasu komentus un domāju ... kuru specdienestu pārstāv Uldis?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits