Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Navaļnijs apstiprina, ka nogādāts aiz Polārā loka

Sociālajos tīklos internetā ievietotajos vēstījumos Krievijas ieslodzītais opozicionārs Aleksejs Navaļnijs apstiprinājis, ka pārvests uz labošanas darbu koloniju IK3 Jamalas Ņencu autonomajā apvidū Tjumeņas apgabalā Krievijā. Īpašā režīma kolonija IK-3, kas iesaukta par "Polāro vilku", atrodas Harpas ciemā – ap 60 kilometru uz ziemeļiem no Ziemeļu polārā loka.

Meduza.io raksta, ka Navaļnija atrašanās vieta nebija publiski zināma 19 dienas. Viņš apcietinājumā atrodas kopš 2021. gada sākuma. 2023. gada augustā Maskavas Pilsētas tiesa viņam piesprieda vēl 19 gadus ieslodzījuma, apsūdzot viņu ekstrēmismā.

Vēstījumā Telegram A. Navaļnijs paziņoja, ka ir jaunais salatētis, jo viņam izsniegts aitādas kažoks, ausaine un drīz iedošot arī velteņus. Viņa pārvešana uz pašreizējo ieslodzījuma vietu bijusi nogurdinoša un ilgusi 20 dienas pa tik dīvainu maršrutu – Vladimira–Maskava–Čeļabinska–Jekaterinburga–Kirova–Vorkuta–Harpa –, ka viņš neesot rēķinājies, ka kāds viņa atrašanās vietu atradīšot ātrāk par janvāra vidu. Tāpēc viņš esot bijis pārsteigts, kad atvērtas kameras durvis un paziņots, ka pie viņa ieradies advokāts.

Advokāts pastāstījis, ka līdzgaitnieki uz kādu laiku "pazaudējuši" viņu un ka daži par to pat pārdzīvojuši. A. Navaļnijs vēstījumā pateicas visiem atbalstītājiem un aicina nepārdzīvot par viņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits