Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Klimovičs: Krievija turpina okupēt Gruziju, paralizēta dzelzceļa satiksme

Laikā, kamēr Tbilisi viesojās un ar Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili tikās ASV valsts sekretāre Kondolīza Raisa un Gruzijas puse parakstīja vienošanos par pamieru, Krievijas karaspēks turpināja virzīties dziļāk un okupēt Gruziju, sestdienas rītā pa telefonu no Gruzijas vēsta Dienas speciālkorespondents Atis Klimovičs.

Viņš patlaban atrodas apdzīvotā vietā Igoeti, kas atrodas 40 km no Tbilisi un līdz kurienei vakardienai atnākusi Krievijas armija. Tā arī izveidojusi nelielus ierakumus pie šīs apdzīvotās vietas. Tagad šeit atrodas arī Gruzijas spēki, taču nekādas sadursmes nav novērotas. A.Klimovičs stāsta, ka Krievijas virsnieki žurnālistiem atzīst, ka nekādas pavēles par atkāpšanos neesot saņēmuši.

Sestdien pienākušas arī ziņas par to, ka Krievija arī slēgusi dzelzceļu rietumu-austrumu virzienā, kas nozīmē, ka faktiski ir apturēta kustība lielā Gruzijas teritorijas daļā, vēsta A.Klimovičs.

Vietējie žurnālisti esot neizpratnē, kādēļ šajā situācijā nav manāma aktīva rīcība no M.Saakašvili puses.

A.Klimovičs arī pastāstīja, ka arvien vairāk ir acīmredzamu pierādījumu tam, ka Krievijas spēki laupa un apdraud Gruzijas civiliedzīvotājus.

Krievijas spēki Gruzijā uzspridzinājuši dzelzceļa tiltu pie Kaspi 45 kilometrus uz rietumiem no Tbilisi, ar atsauci uz Gruzijas Iekšlietu ministriju vēsta Reuters. Līdz ar to  dzelzceļa satiksme starp Gruzijas austrumiem un rietumiem būtībā ir paralizēta.

(papildināta ar pēdējo rindkopu) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits