Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

papildināts (12:53) - Krievijas karavīri pārņēmuši vēl vienu Krimas flotes bāzi

Krievijas karavīri savā kontrolē pārņēmuši vēl vienu Krimas flotes bāzi un tas ir jau trešais šāda veida uzbrukums pēdējo 48 stundu laikā, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Krievijas karavīri flotes bāzei Feodosijā uzbrukuši agrā pirmdienas rītā no divām pusēm, izmantojot automātiskos ieročus, trokšņa granātas un bruņutransportierus.

No helikopteriem bāzē nolaidušies Krievijas gaisa desantnieki, liecina Ukrainas Aizsardzības ministrijas pārstāvja sniegtā informācija.

Ukrainas jūrnieki aizvesti trīs transportlīdzekļos, un viņu rokas bijušas sasietas.

"24.martā aptuveni plkst.4.20 Krievijas okupanti Krimā, rupji pārkāpjot provizorisko vienošanos par pamiera sarunām, sāka uzbrukumu Ukrainas armijas jūras spēku Pirmā atsevišķā Feodosijas jūras kājnieku bataljona atrašanās vietai. Kopš trieciena sākuma Ukrainas armijas daļas teritorijā no diviem helikopteriem Mi-8 tika izsēdināts Krievijas desants. Desanta izsēdināšanu no gaisa atbalstīja pāris Krievijas [helikopteru] Mi-24," teikts Ukrainas Aizsardzības ministrijas paziņojumā.

Uzbrukuma gaitā dažādas smaguma pakāpes traumas guvuši vairāki Ukrainas karavīri.

"Vissmagāk cietis bataljona komandieris pulkvežleitnants Dmitrijs Deļatskis un vietnieks darbā ar personālsastāvu Rostislavs Lomtjevs, kurus uzbrucēji nogāza zemē un spēra viņiem pa seju," teikts paziņojumā.

"Šobrīd 60-80 Ukrainas jūras kājnieku ir aizturēti, un viņi faktiski atrodas Krievijas armijas gūstā Feodosijas jūras ostas teritorijā."

Krievijas puse triecienā izmantojusi apdullināšanas granātas un automātiskos ieročus, arī ložmetējus, norāda ministrija.

Kāds karavīrs Feodosijas bāzē ziņu aģentūrai Reuters pastāstīja, ka tikuši izšauti arī šāvieni. Viņš apstiprināja, ka Krievijas karavīriem izdevies pārņemt kontroli pār šo bāzi.

Tā bija viena no pēdējām Ukrainas armijas bāzēm Krimā, kas vēl atradās Kijevas kontrolē. Krievijas spēki šo bāzi kādu laiku jau bija aplenkuši.

Feodosijas bāzē atradās Ukrainas vienīgais jūras kājnieku bataljons - elites vienība, kas ir Ukrainas karaflotes sastāvā.

Pirmdienas uzbrukums bijis negaidīts. Tas noticis tikai dažas stundas pēc tam, kad Ukrainas karavīri bija apliecinājuši, ka nekāds uzbrukums nav gaidāms, un mierīgi saiņoja savu ekipējumu.

"Viss ir kārtībā," vēl svētdien vakarā sacīja leitnants Anatolijs Mozgovojs.

"Mēs aizejam. Mums nešķiet, ka šodien varētu notikt uzbrukums, bet mums ir karavīri, kas ir gatavi cīnīties līdz galam," viņš norādīja, piebilstot, ka daži karavīri esot gatavi pievienoties Krievijas armijai, bet citi vēlas doties prom.

"Mums šeit ir daudz ieroču. Es uzskatu, ka Krievijai ir pietiekami daudz savu ieroču, un nevajadzētu būt problēmai, ka viņi ļauj mums paņemt mūsu iekārtas," sacīja Mozgovojs.

Krievija jau pārņēmusi lielāko daļu Ukrainas militāro bāzu Krimā, šādi pastiprinot kontroli pār šo pussalu.

Kā liecina Krievijas amatpersonu sniegtā informācija, Krievijas karogs ticis pacelts jau 189 Ukrainas militārajos objektos Krimā.

Jau vēstīts, ka Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Piektdien Krievijas parlaments ratificēja "līgumu" par Krimas aneksiju, un Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīju attiecīgu likumu par Ukrainai piederošās pussalas uzņemšanu Krievijas sastāvā.

Starptautiskā sabiedrība ir asi nosodījusi Maskavas rīcību un atteikusies atzīt Krimas aneksiju.

Papildināts viss ziņas teksts 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits