Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par vandālismu pie Latvijas vēstniecības aizturētie nacionālboļševiki apsūdzēti sīkajā huligānismā

Par uzbrukumu Latvijas vēstniecībai Maskavā aizturētie nacionālboļševiki apsūdzēti sīkajā huligānismā, paziņojis nacionālboļševiku partijas Cita Krievija preses dienests.

Aizturēto Olgas Šaļinas un Gļeba Buvaņenoka administratīvo lietu tiesa izskatīs šodien, vēsta preses dienests.

Uzbrukums Latvijas vēstniecībai, apmētājot to ar dūmu svecēm, sarīkots, lai protestētu pret to, ka Latvijā aizturēts nacionālboļševiku aktīvists Vladimirs Lindermans, norāda partijas Cita Krievija preses dienests.

Jau ziņots, ka vakar vakarā notika uzbrukums Latvijas vēstniecībai Maskavā, kura laikā vairāki vandaļi ar dūmu svecēm un signālraķetēm apmētāja vēstniecības ēku. Uzbrukuma laikā viens no likumpārkāpējiem ar melnas krāsas baloniņu mēģināja appūst vēstniecības ēkas sienu, taču paspēja uzrakstīt tikai burtu "S".

Latvijas Ārlietu ministrija gatavojas šodien Krievijas Ārlietu ministrijai iesniegt notu, pieprasot nodrošināt Latvijas vēstniecības Maskavā drošību un neaizskaramību.

Lindermans tika aizturēts 8.maijā saistībā ar uzrunu 31.martā notikušajā Latvijas Krievu savienības (LKS) un Krievu skolu atbalsta štāba rīkotajā pasākumā ar nosaukumu Vislatvijas vecāku sapulce, kurā viņš uzstājies pret izglītības krievu valodā likvidēšanu, aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja Lindermana aizstāve Jeļena Kvjatkovska.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, Drošības policija nolēmusi lūgt Lindermanam piemērot ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli - apcietinājumu. Par to, vai ir pamats viņam piemērot šādu drošības līdzekli, šodien plkst.10 aiz slēgtām durvīm lems Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa.

Top komentāri

inga
i
Krievijā noziegums ir piedalīšanās demonstrācijā. Kad nākamreiz Navaļnijs gribēs rīkot kādu akciju, droši vien prātīgāk būs apmētāt kremli ar dūmsvecēm un paķēpāties ar baloniņiem, jo tas tiek traktēts kā sīkais huligānisms.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits