Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Putins aicina Krievijas sportistus nedomāt par dopinga skandālu un koncentrēties uz uzvaru Olimpiādē

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien aicinājis sportistus koncentrēties uz uzvaru gaidāmajās ziemas olimpiskajās spēlēs un ignorēt dopinga skandālu.

Putins norādījis, ka sports pēdējā laikā ir sajaukts ar politiku, un atvainojās sportistiem, ka nav spējis viņus no tā pasargāt.

Jau vēstīts, ka par manipulācijām ar dopinga analīzēm 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs SOK uz mūžu no dalības Olimpiādē diskvalificēja 43 Krievijas sportistus, savukārt decembrī piesprieda diskvalifikāciju arī Krievijas Olimpiskajai komitejai, kas tai liegs piedalīties Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Tiesa, īpašas atļaujas saņēmušie Krievijas sportisti varēs startēt zem neitrāla karoga, bet uz viņu formastērpiem būs uzraksts "Olympic Athlete from Russia" (OAR) jeb "Olimpiskais sportists no Krievijas".

Tāpat vairāki titulēti Krievijas sportisti, uz kuriem līdz šim nekrita dopinga aizdomu ēna, nevarēs piedalīties gaidāmajās spēlēs, jo viņi uz tām nav saņēmuši uzaicinājumu.

"Es vēlos, lai jūs nedomājat par to, kas nesen pavadījis gatavošanos olimpiskajām spēlēm, (..) un koncentrējaties uz sacensībām," paziņojis Putins.

"Mēs visi ļoti labi zinām, cik grūti ir panākt uzvaru (..), un tas ir divtik grūti, kad sports tiek sajaukts ar notikumiem, kas acīmredzami nav saistīti ar sportu," paziņojis Putins, piebilstot, ka uz krievu sportistu uzvaru cer "simtiem tūkstoši, miljoni fanu".


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Top komentāri

Dudajevs
D
Krievu lielākā UZVARA būs tad, kad viņi šito čekistu pakārs.
Neslāvs
N
nākamajā olimpiādē jau būs "Olympic Athlete from Former Russia" (OAFR) jeb "Olimpiskais sportists no bijušās Krievijas".
zvirbulēns
z
Pūķinam nāksies atvainoties ne par to vien, būs jāatvainojās par Ukrainas teritoriju okupāciju, par karu Ukrainā, Gruzijā, Sīrijā, genocīdu pašā Krievijas Federācijā...tiesa, tas viņu nepaglābs no karātavām, parāk daudz slepkavojis tirliņš.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits