Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Putins gatavs sadarbībai ar Trampu

Krievija ir gatava uz līdztiesīgiem pamatiem sadarboties ar jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa administrāciju, ceturtdien paziņojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Mēs esam gatavi sadarboties ar jauno amerikāņu administrāciju. Ir svarīgi normalizēt un sākt attīstīt divpusējās attiecības uz līdztiesīgiem un savstarpēji izdevīgiem pamatiem," viņš pavēstīja, uzrunājot Krievijas Federālo sapulci.

Putins piebilda, ka Krievijas un ASV sadarbība globālu un reģionālu problēmu risināšanā atbilst visas pasaules interesēm.

"Mums ir kopīga atbildība par starptautiskās drošības un stabilitātes nodrošināšanu, par [ieroču] neizplatīšanas režīmu nostiprināšanu," paziņoja Krievijas prezidents.

"Vēlētos uzsvērt, ka mēģinājumi salauzt stratēģisko paritāti ir ārkārtīgi bīstami un var novest pie globālas katastrofas. Par to nedrīkst aizmirst ne uz sekundi," piebilda Putins.

Viņš arī norādīja, ka Krievija sagaida kopīgas pūles ar ASV cīņā ar draudiem pasaulē.

Putins bija viens no pirmajiem ārvalstu līderiem, kas apsveica Trampu ar viņa uzvaru pār demokrātu kandidāti Hilariju Klintoni.

Putins bija klusēdams atbalstījis Trampu vēlēšanu kampaņas laikā, bet republikāņu politiķis vairākkārt slavēja Krievijas prezidentu un pauda gatavību sadarboties ar viņu.

Arī Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs ceturtdien paudis cerības par "svaigu startu attiecībās ar ASV" līdz ar Donalda Trampa stāšanos ASV prezidenta amatā. Ministrs arī veltījis kritikas devu aizejošajai prezidenta Baraka Obamas administrācijai.

"Esam pārliecināti, ka jaunā administrācija nevēlas atkārtot aizejošās Baltā nama vadības kļūdas, kas apzināti iznīcināja ASV un Krievijas attiecības," Lavrovs paudis intervijā itāļu laikrakstam Corriere della Sera.

"Protams, ka mēs pozitīvi reaģējam uz šo vēlmi par abu valstu starpā, ko savā vēlēšanu kampaņā parādījis Tramps," diplomātiski turpinājis Lavrovs.

Papildināts ar Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova teikto pēdējās trīs rindkopās

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits