Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Putins iesaka Rietumiem mācīties no kļūdām

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien ieteica pasaules lielvaras mācīties no savām kļūdām un beigt iejaukties krīzes piemeklētajās Ziemeļāfrikas un Tuvo Austrumu valstīs.

Putins konkrēti neminēja Sīrijas konfliktu un, kā šķiet, izteicās par vispārējiem bruņota spēka pielietošanas draudiem, kā tiem, ko Izraēla un ASV patlaban izsaka Irānai tās kodolprogrammas dēļ.

Iejaukšanās no ārpuses draud ar "nestabilitāti un haosu", Kremlī uzņemot jaunos vēstniekus, sacīja Putins. "Pēdējo gadu laikā dzīve mums ir iemācījusi patiesību par to, ko mēs sakām. Ir pienācis laiks izdarīt secinājumus no tā, kas notiek."

Putinam pēdējos gados bijušas nopietnas domstarpības ar Rietumiem Lībijas un Sīrijas konfliktu dēļ. Krievija arī kritizē Izraēlas draudus uzbrukt Irānai, bet ANO sevi cenšas pozicionēt kā starptautisko tiesību aizstāve.

Tas, ka Krievija trīs reizes izmantojusi veto tiesības, lai bloķētu Sīrijas rezolūciju pieņemšanu ANO Drošības padomē, izpelnījies Eiropas valstu un ASV nosodījumu. Kopš Sīrijas dumpja izraisīšanās 2011.gada martā pasliktinājušās arī Maskavas attiecības ar arābu valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits