Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Putins: Krievija ir uzveikusi ekonomisko krīzi

Krievijas premjerministrs un topošais prezidents Vladimirs Putins trešdien valdības vadītāja ikgadējā uzrunā Valsts domē paziņojis, ka valsts esot uzveikusi ekonomisko krīzi, un aicināja politiskos spēkus apvienoties kopīgā darbā valsts labā.

Uzstājoties ar runu Krievijas parlamenta apakšpalātā, Putins paziņoja, ka 2008. un 2009.gada ekonomiskā krīze bijusi tik nopietna, ka varēja apdraudēt Krievijas suverenitāti, bet tagad valsts esot pilnībā atlabusi. "2012.gada sākumā Krievijas iekšzemes kopprodukts (IKP) ir pārsniedzis savu pirmskrīzes līmeni," paziņoja Putins, kurš pēc uzvaras 4.martā notikušajās prezidenta vēlēšanās Kremlī uz trešo valdīšanas termiņu atgriezīsies jau 7.maijā. "Mūsu valstij tas bija milzīgs izaicinājums. Ja mēs nebūtu atbildējuši krīzei (..), tā būtu varējusi likt apšaubīt valsts suverenitāti un ģeopolitisko integritāti un uz ilgu laiku aprakt jebkādas idejas par modernizāciju un attīstību," norādīja Putins.

Pievēršoties nesen notikušajām parlamenta un prezidenta vēlēšanām un tām sekojošajiem protestiem, Putins atzina, ka valsts izgājusi cauri saspringtam periodam, ko raksturojušas sakāpinātas emocijas un politiskās cīņas.

Putins paziņoja, ka tagad pienācis laiks visiem spēkiem sadarboties daudz svarīgākā kopīga darba periodā. "Mums ir tikai viena Krievija, un tās modernai attīstībai jābūt mērķim, kas vieno visus politiskos spēkus valstī," viņš piebilda.

Valdības vadītāja ikgadējā uzrunā Putins pievērsās arī demogrāfiskajai situācijai valstī, aicinot iedzīvotājus veidot lielākas ģimenes. "Krievijai šodien ir no svara katrs cilvēks. (..) Stipras, laimīgas ģimenes ar vairākiem bērniem ir tas, ap ko valstij, sabiedrībai, reliģiskajām, izglītības un kultūras organizācijām būtu jāapvieno savas pūles," paziņoja Putins. "Mums būtu jāsaprot, ka mēs saskarsimies ar nopietnu izaicinājumu - demogrāfisku atbalsi no pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem, kad Krievija piedzīvoja tās skarbāko kritumu dzimstības rādītājos. Mums nepieciešami jauni izšķiroši soļi, kad runa ir (..) par rūpēm cilvēku labā," paziņoja Putins.

Prezidenta priekšvēlēšanu kampaņas laikā Putins solīja pārvarēt Krievijas demogrāfisko krīzi, ko saasinājis neveselīgais dzīvesveids, uzkrītošā nevērība pret drošības standartiem un biežie ceļu satiksmes negadījumi. Putins solīja, ka viņa vadībā Krievijas iedzīvotāju skaits sasniegs 145 miljonus. Pēdējās tautas skaitīšanas rezultāti liecina, ka valsts iedzīvotāju skaits kopš 2002.gada sarucis par 2,2 miljoniem, apstājoties pie 142,9 miljoniem.

Putins paziņoja, ka, būdams premjers, jau ir sasniedzis zināmu progresu šajā jomā. Proti, pēdējo piecu gadu laikā par 45% pieaudzis to sieviešu skaits, kuras dzemdējušas divus bērnus, un par 62% palielinājies arī to sieviešu skaits, kurām ir trīs vai vairāk bērnu. "Tas man bija diezgan negaidīti," piebilda Putins, norādot, ka arvien vairāk un vairāk ģimeņu izvēlas laist pasaulē divus vai trīs bērnus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits