Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Putins: Krievija joprojām nav pasargāta no iziršanas

Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins, pamatojot savu ieceri trešo reizi sēsties prezidenta krēslā, pirmdien norādīja, ka valstij nepieciešama stabilitāte, jo tai joprojām draud sabrukums, kādu savulaik piedzīvoja PSRS.

Intervijā trim Krievijas federālajiem telekanāliem Putins norādīja, ka pretstatā viņa oponentiem, kuri uzskata, ka stāvoklis esot tik slikts, ka sliktāks vairs nevarot kļūt, jābūt uzmanīgiem.

"Pietiek spert divus vai trīs kļūmīgus soļus, un viss, kas bijis iepriekš, var pār mums gāzties tik pēkšņi, ka mums nebūs pat laika paraudzīties apkārt," sacīja Krievijas premjerministrs. "Viss šeit ir savstarpēji saistīts, gan politikā, gan ekonomikā."

1991.gadā "mēs ļāvām valstij (PSRS) sabrukt. Lietas aizgāja pat tikt tālu, mums jāsaka godīgi, kā līdz pilsoņu karam. Viss Kaukāzs tika izmērcēts asinīs," uzsvēra Putins, norādot, ka nemieri Ziemeļkaukāzā nav rimuši un ka visa valsts saduras ar "noziedzību un terorismu".

"Es nekad netiecos pēc šī amata, (..) taču, ja es pie kaut kā ķeros, es cenšos lietu novest līdz loģiskajam noslēgumam," piebilda pašreizējai premjers.

Viņš piesauca arī ASV kādreizējo prezidentu Frenklinu Rūzveltu, kurš valsts galvas amatu ieņēma četras reizes.

Vienlaikus Putins nepieredzēti kritiski izteicās par padomju laikmetu, norādot, ka PSRS līderi pēc Otrā pasaules kara neesot strādājuši tik smagi, kā viņš pats un kā pašreizējais Krievijas prezidents, Putina protežē Dmitrijs Medvedevs.

"Viņi (Putina kritiķi) saka, ka atgriezīsies Brežņeva laiki, stagnācija. Taču es kaut kā nevaru atcerēties, ka (..) pēckara padomju līderi būtu strādājuši tik intensīvi kā es vai pašreizējai prezidents Dmitrijs Medvedevs," sacīja Putins, piebilstot, ka padomju līderi esot bijuši nespējīgi gan "sava fiziskā stāvokļa dēļ, gan tāpēc, ka nezinājuši, ko darīt".

Pievēršoties Maskavas attiecībām ar Rietumiem, Putins paziņoja, ka Krievija īstenošot sabalansētu ārpolitiku.

"Mēs vēlamies labas kaimiņattiecības, draudzīgas saites ar visiem mūsu partneriem. Mēs neesam ieinteresēti konfrontācijā," uzsvēra Putins.

Tajā pašā laikā viņš norādīja, ka Krievijai jāattīstās bez "padomiem un rīkojumiem no aizrobežas", nicīgi piezīmējot, ka Austrumeiropas valstis, kurām izdevies izkļūt no Maskavas jūga, nevarot pat "iecelt aizsardzības ministru (..), nekonsultējoties ar kādu citu valsti".

Komentējot no Rietumiem izskanējušo kritiku pret viņa ieceri atkārtoti kandidēt uz prezidenta amatu, Putins ieteica tiem rūpēties pašiem par savām problēmām.

"Cīnieties ar pieaugošo inflāciju, augošo valsts parādu, galu galā, ar aptaukošanos," norādīja Krievijas premjers.

Kā ziņots, Putins savā intervijā arī atzina, ka rokāde ar Medvedevu iecerēta vēl pirms četriem gadiem.

Viņš arī uzsvēra, ka pēc vēlēšanām partijai "Vienotā Krievija" valstī un Valsts domē jābūt vadošajam politiskajam spēkam.

Šobrīd Putins joprojām Krievijā bauda lielu popularitāti, un pēc paziņoja, ka viņš kandidēs decembrī gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, neviens no analītiķiem nešaubās par viņa uzvaru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits