Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Putins novelk robežu starp protestētajiem un savu domubiedru grupu

Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins pirmdien publicējis rakstu izdevumā Izvestija, kurā novilcis robežu starp tiem, kuri „uz īsu laika periodu aizrauj nozīmīgu sabiedrības daļu ar skanīgiem lozungiem” un „savu domubiedru grupu”, kura „izveda Krieviju no pilsoņu kara strupceļa, salauza mugurkaulu terorismam, atjaunoja valsts teritoriālo vienotību (...) un desmit gadu garumā nodrošināja vienus no pasaulē lielākajiem ekonomiskās izaugsmes un reāliem mūsu cilvēku ienākumu paaugstināšanās tempiem”.

Pie tam V. Putins apskatījis arī pēc masu mītiņiem pret vēlēšanu rezultātu falsificēšanu aktuālu kļuvušo tematu par sarunu starp varu un sabiedrību nepieciešamību, par ko decembra beigās paziņoja bijušais Krievijas finanšu ministrs Aleksejs Kudrins.

„Nevar pastāvēt reāla demokrātija, ja valsts politiku nepieņem iedzīvotāju vairākums, ja tā neatspoguļo šā vairākuma intereses. Jā, ir iespējams uz īsu brīdi aizraut sabiedrības nozīmīgu daļu ar skanīgiem lozungiem, ar brīnišķīgās nākotnes ainām, taču ja pēc tam cilvēki neredzēs sevi šajā nākotnē, viņi uz ilgu laiku novērsīsies gan no politikas, gan no sabiedriskajiem uzdevumiem. Tā jau ne reizi vien ir noticis mūsu valstī,” raksta Krievijas premjers.

No publikācijas skaidri izriet, ka V. Putins, kā raksta Gazeta.ru, nesaprot, kādi jautājumi varētu tikt apspriesti šādās sarunās. „Šodien tiek runāts par politiskā procesa atjaunināšanas dažādām formām. Bet par ko piedāvā vienoties? Par to, kā pārkārtot varu? Nodot to „labākiem cilvēkiem”? Bet ko tālāk? Kā rīkosimies?” vaicāts publikācijā.

„... 1999. gadā, kad es kļuvu ar valdības priekšsēdētāju, bet pēc tam arī par prezidentu – mūsu valsts atradās dziļā sistēmiskā krīzē. Un tieši domubiedru grupa, kuru bija lemts izveidot un vadīt šo rindu autoram, pateicoties absolūta pilsoņu vairākuma atbalstam, nacionālai vienotībai ap kopīgiem uzdevumiem, izveda Krieviju no pilsoņu kara strupceļa, pārlauza mugurkaulu terorismam, atjaunoja valsts teritoriālo vienību un konstitucionālo kārtību, atjaunoja ekonomiku un desmit gadu garumā nodrošināja vienus no pasaulē lielākajiem ekonomiskās izaugsmes un reāliem mūsu cilvēku ienākumu paaugstināšanās tempiem,” teikts publikācijā.

„Šodien mēs redzam, kas ir izdarīts veiksmīgi, kas darbojas efektīvi. Un arī pretējo – ko nepieciešams koriģēt, no kādām lietām vajadzīgs atsacīties vispār,” summē V. Putins.

Krievijas premjers jau otro reizi izvēlas sava viedokļa paušanai tieši Izvestija. Oktobra sākumā šajā laikraksta bija ievietots V. Putina raksts par Krievijas, Baltkrievijas un Kazahstānas kopīgās Eirāzijas savienības izveidi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits