Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Putins pēc tikšanās ar Lukašenko: Pasaulē nepastāv pilnīgi neatkarīgas valstis

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien pēc trīs dienas ilgām sarunām Sočos ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko paziņoja, ka pasaulē nepastāv pilnīgi neatkarīgas valstis.

"Pilnīgi neatkarīgas valstis pasaulē neeksistē, mūsdienu pasaule ir savstarpēji atkarīga pasaule," pavēstīja Putins.

Vienlaikus viņš pavēstīja, ka ir apmierināts ar notikušajām sarunām ar Lukašenko. "Man šķiet, ka darbs mums izdevās," sacīja Putins.

Savukārt Lukašenko pēc sarunām paziņoja, ka viņi apsprieduši ar Putinu ne tikai pašreizējās Krievijas un Baltkrievijas attiecībās, bet arī to attīstību nākotnē, tostarp pēc valstu vadītāju nomaiņas.

"Mēs viens otram atklāti teicām, ka mēs taču neesam mūžīgi, mēs kādreiz aiziesim. Bet ko mēs atstāsim bērniem? Kā viņi turpinās mūsu politiku? Tas arī mūs kā politiķus nevar nesatraukt," sacīja Lukašenko.

Pēc viņa teiktā, prezidenti vienojušas analizēt dažādu vienošanos izpildi, kuras parakstītas Savienotās valsts ietvaros.

Lukašenko norādīja, ka sarunās netika apspriesta suverenitātes tēma, pastāv divas atsevišķas valstis.

"Nu kāpēc mums būtu jāpaceļ Krievijas un Baltkrievijas suverenitātes jautājumi? Tā ir ikona, tas ir svēts," sacīja Lukašenko. "Tāpēc mums nav problēmu ar suverenitāti, mēs šajā kontekstā pat neapspriedām šīs problēmas, mēs vadāmies pēc tā, ka šodien mums ir divas valstis - jūs zināt, kā tās izveidojās, ne mēs [ar Putinu] bijām iniciatori."

Viņš sacīja, ka Minska ir gatava iet integrācijas virzienā tik tālu, cik gatava ir Maskava.

Lukašenko arī pavēstīja, ka nav ar Putinu apspriedis tā dēvēto nodokļu manevru. Pēc Lukašenko teiktā, viņš šaubās, vai šis jautājums ir svarīgākais Krievijas un Baltkrievijas attiecībās, ir arī citas problēmas, kuras vajag risināt.

Krievijai veicot tā dēvēto nodokļu manevru - sešu gadu laikā pakāpeniski atceļot eksporta nodevu un vienlaikus paaugstinot derīgo izrakteņu ieguves nodokli, naftas cena Krievijas iekšējā tirgū pietuvināsies pasaules cenām. Baltkrievija kā Eirāzijas ekonomiskās zonas dalībniece naftu var iegādāties par Krievijas iekšējā tirgus cenām.

Top komentāri

Un nekad
U
cilvēces vēsturē nav pastāvējušas. Bet, ja man šodien jāizvēlas būt atkarīgam no Briseles, vai no Maskavas, tad es izvēlos pirmo variantu. Jo jau kopš grieķu un persiešu kariem, rietumu kultūrā atsevišķais cilvēks ir bijis svarīgs (no tā arī izaug šodienas cilvēktiesības), bet austrumu kultūrā atsevišķais cilvēks nekad nav bijis svarīgs (nesvarīgs puteklis valdnieka rīcībā).
SR
S
Puisis sajaucis, vai nezina, ka suverenitāte nav neatkarība, bet tiesības pašiem izlemt
varde
v
Kā rādās tāds "miermīlīgs" brīdinājums Lukašenkam lai tik nedomā mēģināt kratīties vaļā no Pūķina impērijas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits