Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Putins: Runas par bijušās PSRS telpas resovjetizāciju ir blēņas

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien noliedzis, ka viņš censtos atdzīvināt Padomju Savienību, nosaucot ASV valsts sekretāres Hilarijas Klintones pagājušās nedēļas izteikumus par "blēņām".

Klintone pagājušajā nedēļā Putina centienus apvienot bijušās PSRS valstis Eirāzijas savienībā nosauca par "reģiona resovjetizācijas" mēģinājumu. "Nekļūdīsimies tajā! Mēs zinām, kāds ir mērķis, un mēs meklējam veidus, kā to piebremzēt vai novērst," pirms tikšanās ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu Dublinā piektdien sacīja Klintone.

Tiekoties ar savas prezidenta priekšvēlēšanu kampaņas aktīvistu līderiem, Putins pirmdien noraidīja šādu salīdzinājumu atbilstību, uzsverot, ka bijušās PSRS valstu apvienošanās pamatā esot ekonomiski, nevis politiski mērķi. "Ir ļoti dīvaini dzirdēt, ka daži kolēģi aiz robežām saka, ka tā (..) esot Krievijas ambīciju atdzimšana kā bijušajā Padomju Savienībā. Kādas blēņas," sacīja Krievijas prezidents. "Tas ir pilnīgi dabisks process. Mums ir kopīga valoda, zināmā mērā kopīga mentalitāte, kopīga transporta infrastruktūra, enerģētikas infrastruktūra."

Tikmēr Krievijas valsts domes spīkers Sergejs Nariškins savos izteikumos bija vēl asāks, Klintones "iejaukšanos un pozitīvu procesu bremzēšanu" pielīdzinot "klibas pīles tūļīgajai gaitai".

Ar aicinājumu izveidot Eirāzijas savienību Putins nāca klajā pagājušā gada oktobrī publicētā rakstā. Viņš norādīja, ka tā būtu "vēsturisks izrāviens", kas mainītu kontinenta ģeopolitisko izkārtojumu. Šobrīd Maskava panākusi muitas ūnijas izveidošanu ar Baltkrieviju un Kazahstānu, kas pasludināta par pamatu tālākai ekspadomju telpas reintegrācijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits