Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Putins Skripaļu nodēvē par dzimtenes nodevēju un nelieti

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien sacīja, ka bijušais Krievijas dubultaģents, kurš martā Solsberi, Lielbritānijā, cieta uzbrukumā ar nervus paralizējošo vielu "Novičok", ir nelietis, kurš nodevis Krieviju.

Solsberi uzbrukumā ar Novičok tika saindēts Skripaļs un viņa meita Jūlija. Londona uzbrukuma sarīkošanā apsūdzējusi divus Krievijas pilsoņus, kas, kā uzskata britu likumsargi, ir Krievijas militārā izlūkdienesta GRU aģenti.

"Kas attiecas uz Skripaļiem, tad šeit tiek mākslīgi uzpūsts kārtējais spiegu skandāls. Daži Skripaļu dēvē teju vai par cilvēktiesību aktīvistu. Viņš ir vienkārši spiegs. Dzimtenes nodevējs. Ir tāds jēdziens - dzimtenes nodevējs. Lūk, viņš ir viens no tiem. Viņš ir vienkārši nelietis," sacīja Putins, trešdien Maskavā runājot enerģētikas foruma diskusijās.

Atbildot uz jautājumu par Skripaļu saindēšanu, Putins kārtējo reizi noraidīja pārmetumus par Krievijas līdzdalību.

"Atbrauca kaut kādi tēvaiņi un sāka Britānijā indēt bezpajumtniekus? Kas tie ir par murgiem?" sacīja Putins, acīmredzot, domājot britu pilsoni Donu Stērdžesu, kas nomira netālu no Solsberi atrastās indes Novičok iedarbības rezultātā.

Lielbritānijas prokuratūra Skripaļu saindēšanas lietā ir izvirzījusi apsūdzības diviem Krievijas pilsoņiem, kurus tā identificējusi kā Aleksandru Petrovu un Ruslanu Boširovu. Apsūdzētie ir GRU aģenti, uzskata Londona.

Pētnieciskās žurnālistikas centrs Bellingcat noskaidrojis, ka Ruslans Boširovs ir GRU pulkveža Anatolija Čepigas pseidonīms.

Putins iepriekš skaidrojis, ka Krievijas pilsoņi, kurus Londona identificējusi kā Petrovu un Boširovu un apsūdzējusi uzbrukumā Skripaļiem, esot "civiliedzīvotāji" un ka viņu darbībās "nav krimināla". Tiesa gan, vairāku žurnālistu pētījumos apstiprināts, ka apsūdzētie ir GRU līdzstrādnieki.

Kā ziņots, Skripaļs un viņa meita Jūlija 4.martā Anglijas pilsētā Solsberi tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka Skripaļiem uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu "Novičok", kas ievesta Lielbritānijā viltotā "Nina Ricci" smaržu pudelītē.

Pēc trim mēnešiem pudelīti netālajā Eimsberi atrada vietējais iedzīvotājs Čārlijs Roulijs. Viņš tika hospitalizēts, bet viņa partnere Dona Stērdžesa pēc saskarsmes ar indi nomira.

 

Top komentāri

Dudenko
D
Interesanti kā pašu Putinu dēvē ukraiņi?
Ir tāds jēdziens
I
Pēc apvainojuma dzimtenes nodevībā Putina dzimtenē PSRS tika noslepkavoti vairāki miljoni cilvēku. Sunis čekists savā naidā pret brīvību un demokrātiju taču neapjēdz, ka ar to atklāj savas slepkavības kārtis.
Berija
B
ja Poo reitings ir 58% , tad 42% krievvaņu ir nodevēji . Uz gulagu maitas !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits