Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Putins sola turpināt militāri atbalstīt Asadu

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien solījis turpināt militāri atbalstīt Sīrijas līderi Bašaru al Asadu, par ko pēdējā laikā bažas paudusi Vašingtona.

"Mēs atbalstām Sīrijas valdību tās cīņā pret teroristu agresiju, mēs sniedzam un turpināsim sniegt tai visu nepieciešamo militāro atbalstu," reģionālas drošības jautājumiem veltītā konferencē Tadžikistānā paziņoja Putins.

Kāda ASV armijas amatpersona ziņu aģentūrai AFP pirmdien atklāja, ka Krievija nosūtījusi uz Sīriju artilērijas vienības un septiņus tankus, kas izvietoti gaisa spēku bāzē Latākijā, Vidusjūras piekrastē.

Sīrija ir viena no Krievijas tuvākajām sabiedrotajām Tuvajos Austrumos. Maskava pēdējās nedēļās cenšas ieņemt aktīvāku starpnieka lomu attiecībā uz Sīrijas pilsoņkaru un starptautiskajiem centieniem cīnīties pret teroristu grupējumu Islāma valsts, kas kontrolē prāvas teritorijas Sīrijā un Irākā.

Krievija noliedz, ka palielinātu savu militāro klātbūtni Sīrijā, bet ir solījusi turpināt atbalstīt Asadu.

Rietumus satrauc Krievijas nolūki, un ASV amatpersonas paudušas bažas, ka Krievija varētu uzbrukt Rietumu atbalstītajiem nemiernieku grupējumiem, kas cīnās pret Asadu, un riskēt iesaistīties konfrontācijā ar spēkiem, kas cīnās pret Islāma valsti.

Maskava atbalsta plašākas koalīcijas izveidošanu cīņai pret Islāma valsti, iesaistot Sīrijas valdību un tās sabiedrotos.

Saūda Arābija un citas reģiona valstis, kā arī Asada oponenti šo ideju noraidījuši.

Putins septembra sākumā paziņoja, ka Asads ir gatavs rīkot parlamenta pirmstermiņa vēlēšanas un dalīt varu ar "veselīgo" opozīciju.

Arī šodien Putins sacīja, ka Sīrijas prezidents ir gatavs sadarboties ar "veselīgo" opozīciju, bet uzsvēra, ka prioritātei jābūt cīņai pret Islāma valsti.

Viņš noraidīja Maskavai veltīto kritiku par "leģitīmo" Sīrijas varasiestāžu atbalstīšanu un sacīja, ka nelegālo imigrantu krīze būtu vēl smagāka, ja Krievija nebūtu atbalstījusi Asadu.

"Ja Krievija nebūtu atbalstījusi Sīriju, situācija valstī būtu vēl ļaunāka nekā Lībijā un bēgļu plūsma būtu vēl lielāka," sacīja Putins.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā Islāma valsts un ar Al Qaeda saistītā Al Nusra. Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 240 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits