Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Putins: Zināmi spēki cenšas deleģitimizēt vēlēšanas, to rezultāti pārskatīti netiks

Krievijā zināmi spēki "bez vienota mērķa, programmas un līderiem" cenšas deleģitimizēt vēlēšanas, otrdien sacīja premjerministrs Vladimirs Putins, vienlaikus norādot, ka nepieciešams garantēt gaidāmo prezidenta vēlēšanu caurskatāmību. "Mums kopā ar jums ir jādara viss, lai vēlēšanas būtu caurskatāmas, saprotamas, objektīvas," Viskrievijas Tautas frontes Federālā koordinācijas štāba sēdē sacīja premjers.

Viņš no jauna pauda pārliecību, ka viens no veidiem, kā garantēt vēlēšanu caurskatāmību, ir tīmekļkameru uzstādīšana balsošanas un balsu skaitīšanas vietās. Tādā veidā, uzskata Putins, būs iespējams stāties pretim centieniem deleģitimizēt vēlēšanas, ko valstī cenšas īstenot zināmi spēki, kam nav vienotas programmas, skaidra mērķa un nav savu līderu. "Kad izveidojas tāda situācija, uzreiz sākas runas par to, lai deleģitimizētu, devalvētu visu, kas notiek publiskajā sfērā, tostarp un visupirms vēlēšanu procesā," sacīja premjers.

Viņš arī kategoriski noraidīja iespēju, ka 4.decembra parlamenta vēlēšanu rezultāti varētu tikt pārskatīti, vienlaikus uzsverot, ka viņam nav vajadzīgi netīri triki, lai uzvarētu gaidāmajās prezidenta vēlēšanās. "Vēlēšanas ir beigušās. Parlaments ir sācis darbu, un spīkers ir ievēlēts. Valsts dome strādā. Nevar būt nekādas runas par jebkādu pārskatīšanu," sacīja Putins. "Ir tikai viens likumā paredzēts ceļš - sūdzība tiesā," uzsvēra premjers.

Ir jāpanāk, ka saistībā ar 4.marta prezidenta vēlēšanām nav nekādu mājienu par to negodīgu norisi, norādīja Putins. "Man kā vienam no kandidātiem nav vajadzīgi nekādi triki. Es vēlos iegūt tautas gribu un viņu uzticību. Bez tās darbam nav jēgas," skaidroja premjers.

Vienlaikus viņš pauda kritiku pēcvēlēšanu protestu kustībai, sakot, ka tā vairāk ir ieinteresēta nestabilitātes radīšanā, nevis konkrētu mērķu sasniegšanā. n"Saprotams, mūsu valstī, tāpat kā jebkurā citā valstī, vienmēr ir, vienmēr ir bijuši un vienmēr būs spēki, kuriem nav svarīga attīstības perspektīva, bet Brauna kustība," sacīja Putins. "Vai atceraties slaveno Trocka teicienu? Kustība - viss, galamērķis - nekas." "Uzsveru vēlreiz - tādi cilvēki ir un vienmēr būs. Un karogs viņiem rokās. Viņiem ir tiesības uz eksistenci, un patiesībā es uzskatu, ka pret viņiem ir jāizturas ar cieņu," norādīja Putins.

Atbilstoši oficiālajiem rezultātiem 4.decembra Krievijas parlamenta vēlēšanās visvairāk balsu ieguvusi Kremļa partija Vienotā Krievija. Salīdzinot ar iepriekšējo sasaukumu, tās pārstāvniecība sarukusi, tomēr tai joprojām parlamentā ir vairākums. Tostarp vēlēšanu novērotāji liecina, ka notikusi masveidīga rezultātu falsifikācija par labu Vienotajai Krievijai. Protestējot pret rezultātu viltošanu Maskavā un citās Krievijas pilsētās, notikušas nepieredzēti plašas demonstrācijas. Opozīcijas partijas pret rezultātu viltojumiem vērsušās tiesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izraēla noraidījusi aicinājumus pārtraukt uguni

Izraēla noraidījusi 12 sabiedroto valstu kopīgajā paziņojumā izteikto aicinājumu uz 21 dienu noteikt uguns pārtraukumu Libānā, lai Izraēlas un islāmistu kaujinieku grupējuma Hizbullāh savstarpējās a...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits