Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rinkēvičs: Krievijai jāpārtrauc nepamatota vardarbība pret nevainīgiem cilvēkiem

Krievijai jāpārtrauc nepamatota vardarbība pret nevainīgiem cilvēkiem un jāatbrīvo aizturētie, reaģējot uz Maskavā notiekošo protesta akciju, kurā jau aizturēti vairāki simti cilvēku, mikroblogošanas vietnē Twitter norādīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

"Vēl viena diena, kurā notiek brutāla mierīgu demonstrāciju apspiešana," ierakstā angļu valodā pauda ministrs.

Viņš uzsvēra, ka Krievijai ir jāievēro savas starptautiskās cilvēktiesību saistības, jāpārtrauc nepamatota vardarbība pret nevainīgiem cilvēkiem un jāatbrīvo aizturētie.

Kā ziņots,  policija Maskavas centrā sestdien protesta akcijas gaitā aizturējusi vairākus simtus cilvēku demonstrantiem Krievijas galvaspilsētas ielās no jauna protestējot pret netaisnīgo izturēšanos pret opozīciju pirms nākamajā mēnesī gaidāmajām pašvaldības vēlēšanām, pavēstīja organizācija OVD-Info, kas veic arestu monitoringu.

Visvairāk aizturēto ir Puškina un Trubnajas laukumā, vēsta radio Brīvība. Šos laukumus pametuši vairāki policijas auto ar aizturētajiem. Cilvēki aizturēti arī galvaspilsētas bulvāros, kur šodien protesta akcija notika "pastaigas" formātā.

Aizturēto vidū ir ne tikai akcijas dalībnieki, bet arī žurnālisti.

Pirms nedēļas protestu laikā tika aizturēti gandrīz 1400 cilvēki. Savukārt 77 demonstranti aizturēšanu laikā guva dažādas traumas.

Protestu dalībnieki pieprasa nodrošināt taisnīgumu nākamajā mēnesī gaidāmajās vēlēšanās. Amatpersonas līdz šim atteikušas reģistrēt vairākus populārus opozīcijas politiķus. Vairums šo kandidātu un opozīcijas līderu atrodas apcietinājumā kopš pagājušās sestdienas demonstrācijām.

Protestu kustība aizsākās saistībā ar vietēja rakstura problēmām, bet tā jau ir pāraugusi ievērojamā politiskā konfliktā, kāds nav pieredzēts vairākus gadus.

Top komentāri

Itamars Toledano
Ko tad sliktu Rinkēvičš pateica, tikai noliedza vardarbību pret cilvēkiem! Bet Diena tūlītās pilna ar saviem štata kriev-latviešu LIELPEDERASTIEM Uldi, Skoroķēzi, Ļoļu, Ajatolu Bērziņu (un tā mauku baru), Jaņisu, irlielsmēslsticams un tamlīdzīgām pabirām, un suņu rejas, kaukšana, ķengas, lamas un gaudas līdz pašai ellei gavilē. KATRAM SAVA ELLE, uz ko doties, un to te Dienā var lieliski mantot un realizēt!
d e k o l o n i z ā c i j u !
d
Brīvību baškīriem, burjatiem, čečeņiem, dagestāniešiem, ingušiem, kabardiešiem, kalmikiem, karēliešiem, čerkesiešiem, jakutiem, mariiem, mordoviešiem, osetiešiem, tatāriem, tuviešiem un udmurtiem .
Pareizaisvirsraksts
P
Rinkēvičs ir nosaucis nepilnīgu vardarbības valstu sarakstu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits