Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Ukrainas ĀM ziņo par Krievijas pilsoņu grupu pārvietošanu no Krimas uz Ukrainas kontinentālo daļu

Ukrainas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka Krievijas Federācijas bruņotie spēki pārvieto Krievijas pilsoņu grupas no Krimas uz Ukrainas kontinentālo daļu - Odesu, Hersonu, Nikolajevu, Zaporožji, Dņepropetrovsku un Doņecku, lai tās varētu piedalīties turpmākajās protesta akcijās pret jauno Ukrainas vadību.

Kā trešdien brīfingā pastāstījis ministrijas Informācijas politikas departamenta direktors Jevgēņijs Perebijnis, Ukrainas dienvidaustrumu apgabalos novērota prokrievisko politisko spēku un ekstrēmistisko organizāciju aktivizēšanās.

Joprojām vērojama arī Krievijas bruņoto spēku un Melnās jūras flotes vienību pārvietošanās Krimas teritorijā, pieaug smagās bruņutehnikas koncentrācija pussalas rietumu un ziemeļu daļā, turpinās nocietinājumu būve un kontrolposteņu iekārtošana pie Krimas robežām

"Pēc Ukrainas spēka struktūru rīcībā esošās informācijas, Krievijas Federācija turpina kāpināt savu militāro klātbūtni Krimas Autonomajā Republikā. Īpaši jāatzīmē kara aviācijas aktivitātes pie Ukrainas robežas Sumu un Čerņigovas apgabalu virzienā un karaspēka koncentrēšanās pie Baltkrievijas robežas," sacījis Perebijnis.

Pēc viņa teiktā, valsts robežapsardzes dienests ziņojis, ka Krimu pamet aizvien vairāk bēgļu, galvenokārt Krimas tatāru. Pēdējās diennakts laikā vien no Krimas izbraukuši 265 cilvēki.

Ārlietu ministrijas Informācijas politikas departamenta vadītājs arī norādījis, ka bijuši gadījumi, kad Krievijas puses kontrolēto bandītisko grupējumu spēki Krimā nolaupījuši Ukrainai labvēlīgi noskaņotos aktīvistus un žurnālistus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits