Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ukrainas pusē karojošie krievu brīvprātīgie iegājuši Krievijas teritorijā

Ukrainas pusē karojošā leģiona Brīvā Krievija, Krievu brīvprātīgo korpusa un Sibīrijas bataljona karotāji otrdien paziņojuši, ka iegājuši Krievijas pierobežas teritorijā.

Lietotnes "Telegram" kanālos parādījies arī videoieraksts, kurā redzami Ukrainas pusē karojošie krievu brīvprātīgie, kas šķietami atrodas Krievijas teritorijā, un dzirdams šāvienu troksnis.

Tiek ziņots, ka krievu brīvprātīgie pārņēmuši savā kontrolē Lozovaju Rudku Belgorodas apgabalā, bet Tjotkinā Kurskas apgabalā šobrīd notiek kauja.

"Nu ko, beidzot esam mājās. Kā solījām, mūsu krievu zemei mēs nesam brīvību un taisnīgumu," teikts Sibīrijas bataljona izplatītajā paziņojumā. "Iepriekš mēs sacījām, ka gāzt noziedzīgo diktatorisko režīmu Krievijas Federācijā miermīlīgā ceļā neizdosies. No tā var atbrīvoties tikai ar ieročiem rokās. Šonakt mēs sākām solījuma izpildi. Turpinās sīvas kaujas Krievijas Federācijas teritorijā."

Vēlāk leģions "Brīvā Krievija" izplatīja videoierakstu, kurā it kā redzama Krievijas armijas bruņutransportiera iznīcināšana Tjotkinā.

Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GUR) pārstāvis Andrijs Jusovs izdevumam "Ukrainska Pravda" norādījis, ka leģions "Brīvā Krievija", Krievu brīvprātīgo korpuss un Sibīrijas bataljons ir formējumi, kas sastāv no Krievijas pilsoņiem, un ka tie Krievijas teritorijā rīkojas autonomi un patstāvīgi, īstenojot savus programatiskos uzdevumus.

Jusovs arī atgādinājis, ka tā nav pirmā reize, kad krievu brīvprātīgie veic šādas operācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits