Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta
Festivālā izstādīta Krievijas bruņutehnika, rekrutēšanas stendi

Vairākas Krievijas grupas boikotē festivālu, kurā savulaik uzstājās arī Prāta Vētra

Radiostacijas Naše Radio rīkoto mūzikas festivālu Našestvije, kas ir viens no lielākajiem šāda tipa pasākumiem Krievijā, boikotē vismaz sešas rokgrupas, iebilstot pret organizatoru ciešajām saitēm ar Krievijas Aizsardzības ministriju, vēsta The Moscow Times. Jāatgādina, ka šis festivāls, kura programmā iekļauti militārisma elementi, izpelnījās arī Latvijas sabiedrības pastiprinātu uzmanību pēc tam, kad tajā 2015. gadā uzstājās pašmāju grupa Prāta Vētra.

Festivāls, kas norisinās nu jau divas desmitgades un piesaista simtiem tūkstošus ļaužu, šogad notiks no 3. līdz 5. augustam. Programmā paredzēta aptuveni 80 mākslinieku uzstāšanās, taču nu zināms, ka vismaz sešas no sākotnēji programmā plānotajām grupām atteikušās uzstāties, iebilstot pret militārisma slavināšanu festivālā.

Jāatgādina, ka kopš 2013. gada festivāls sadarbojas ar Krievijas Aizsardzības ministriju un pasākuma ietvaros notiek gan bruņutehnikas demonstrēšana, gan tiek izvietoti rekrutēšanas stendi.

Grupas par savu "izstāšanos" no festivāla mākslinieku vidus pārsvarā sabiedrībai paziņojušas sociālajos tīklos. "Mūsu galvenais nosacījums bija - nekādas militārisma propagandas festivāla teritorijā," paziņojusi grupa Pornofiļmi

"Pacifisms un antimilitārisms mums nav tukši vārdi," savukārt Facebook raksta grupa Elysium


Lasi vēl:


Grupa Pošlaja Moļļi no Ukrainas, valsts, kurai piederošo Krimau 2014. gadā okupēja Krievijas militārpersonas un uzraudzīja "referendumu" par pussalas aneksiju, norādīja, ka "ieročiem nav vietas tur, kur ir mūzika".

2015. gadā, kad Latvijā sprieda par to, vai, ņemot vērā notikumus Austrumukrainā un Latvijas eiroatlantisko kursu, bija pieņemama Prāta Vētras uzstāšanās festivālā, viens no pasākuma organizatoriem Andrejs Matvejevs intervijā izdevumam Forbes aizstāvēja militārisma elementu iekļaušanu pasākumā un sadarbību ar Krievijas bruņotajiem spēkiem, bilstot, ka "publikai patīk militāri šovi".

Top komentāri

aber
a
tā soli pa solim par naudu pārdos dzimteni un dziedās divgalvainās vistas himnu .
nunchaku
n
tajā festā vervē armijas struktūrās un propogandē karu.
reptilis
r
Prāta vētrai nauda nesmirdēja....es domāju,ka viņi par naudu uzstātos arī Latvijas okupantu priekšā,kā Mielavs....un pelnītu naudu,kā Kalvītis.....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits