Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Ziemeļkoreja lauksaimniecības produkcijas audzēšanai vēlas nomāt zemi Krievijas Tālajos Austrumos

Ziemeļkorejas Lauksaimniecības ministrijas delegācija, kas darba vizītē ieradusies Amūras apgabalā, paziņojusi par gatavību Krievijas Tālajos Austrumos nomāt simtiem tūkstošus hektāru zemes, kur audzēt lauksaimniecības produkciju savas valsts iedzīvotāju paēdināšanai.

"Vizīte saistīta ar neseno Ziemeļkorejas līdera Kima Čenira Krievijas apmeklējumu. Runa ir par Ziemeļkorejā vēl nepieredzētu lauksaimniecības projektu. Tam nepieciešams nomāt vairākus simtus tūkstošus hektāru zemes visos Krievijas Tālajos Austrumos, kur izveidot lielu uzņēmumu, kas audzētu labību un dārzeņus," ceturtdien informēja Amūras apgabala valdības preses dienestā.

Ziemeļkorejā nav pietiekami daudz zemes, kas saistībā ar lielo valsts iedzīvotāju skaitu rada lauksaimniecības produkcijas trūkumu.

Amūras apgabala varas iestādes norāda, ka Amūras apgabalā ir apmēram 200 tūkstoši hektāru neizmantotas zemes. "Trešdaļa no šīm teritorijām ir apgabala īpašums, trešdaļa - vietējo pašvaldību, bet trešdaļa - privātīpašums," informē apgabala valdības preses dienests.  

"Mums ir svarīgi, lai zeme nav atstāta novārtā. Tāpat ir interese par investīcijām lauksaimniecības tehnikā un aprīkojumā. Vēl viens no galvenajiem nosacījumiem ir tas, ka jaunais Ziemeļkorejas uzņēmums obligāti ir jāreģistrē Amūras apgabalā, bet tas nozīmē nodokļu pieplūdumu budžetā," paziņoja Amūras apgabala ārējo ekonomikas sakaru ministrs Igors Gorevojs, kurš norādīja, ka pirmās sarunas notikušas jau ceturtdien, un tās tiks turpinātas nākamās nedēļas sākumā.

Viņš pastāstīja, ka Amūras apgabalā Ziemeļkorejas pārstāvji plāno audzēt "soju, kartupeļus, kukurūzu un citas lauksaimniecības kultūras, kas nepieciešamas Ziemeļkorejas iedzīvotājiem".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits