Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Zviedrijas institūts ziņo par Krievijas tanku un raķešu piegādēm Austrumukrainas separātistiem

Krievija Austrumukrainā esošajiem separātistiem piegādāja tankus, zenītraķetes un prettanku ieročus, norādīts Stokholmas Starptautiskā miera pētniecības institūta (SIPRI), kas pēta konfliktus un bruņošanās tendences pasaulē, ziņojumā. Precīzs piegāžu apjoms gan netiek nosaukts, informē Doždj.

Pētījumā norādīts, ka Krievijas ieroču eksports palielinājies par 4,7 % laika posmā no 2007. līdz 2011.gadam un no 2012.gada līdz 2016.gadam. Periodā no 2012. līdz 2016.gadam Krievija piegādājusi ieročus 50 valstīm, tai skaitā separātistiem Ukrainā. Informācijas avoti netiek norādīti.

Ziņojuma autori arī atzīmē, ka grupējumi bruņojumu, cīnoties ar valdības spēkiem, iegūst kā trofejas.

Nesen televīzijas kanālā Rossija 1 tika publiskota tabula, kurā atklāts, ka pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas armijas rīcībā ir vairāk nekā 700 tanku. Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs teica, ka nezina, no kurienes Doņeckas tautas republikas armijai ir tik daudz tanku un apgalvoja, ka tie noteikti nav no Krievijas.

Top komentāri

aivarsz
a
Tur NEKO nevajag PĒTĪT,tas tāpat skaidrs,ka Ukrainas austrumos karo ne tikai ar krievu ieročiem-tankiem,GRAD u.c. bruņutehniku ,bet pati krievu armija tur karo PUNKTS
Piļaķ
P
TIKAI krievu armijā esošie tanki T-72B3 tika vairumā sašauti Ukrainā 2014 augustā un 2015 februārī kopā ar slaveno apdegušo burjatu, kuru pats kobzons krievu televizorā apmeklēja. Vienu no tiem ukraiņi atsita vateņiem, pēc tam atstāja, un vateņi to pat demonstrēja kā "pierādījumu", ka "NATO atbalsta Ukrainu". jo uz krievu T-72B3 stāv Thales naktsskaši. Tas viss mūsdienās jau izskatās pēc maniakāliem centieniem pierādīt, ka Zeme ir apaļa un griežas ap Sauli.
Uldis
U
Nteresanti kapec "Diena" krievu regularo armiju sauc par "separatistiem"? No kura laika krievi pardeveja savu armijas nosaukumu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits