Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Zviedru diplomāts spiegojis Krievijas labā

Krievijas izlūkdienests 90.gadu beigās Ņujorkā savervējis kādu Zviedrijas diplomātu, kurš Maskavai piegādājis vērtīgu informāciju par Eiropas Savienību. Iespējams, tā bija informācija par ES komunikāciju sistēmām, kā arī Austrumeiropas valstu virzību uz iestāšanos Eiropas Savienībā un NATO.


«Viņš bija lielisks puisis. Ļoti vērtīgs kadrs,» atceras bijušais Krievijas izlūkdienesta darbinieks Sergejs Tretjakovs, kurš pats 2000.gadā pārbēga pie amerikāņiem. Zviedru diplomāts esot savervēts, kad 90.gadu beigās strādājis Ņujorkā, kur pārstāvēja Zviedrijas intereses ANO. Savervētajam aģentam bija piešķirts segvārds Silvesters.


Zviedrijas laikraksts Expressen vēsta, ka šis diplomāts joprojām strādā Zviedrijas Ārlietu ministrijas struktūrā. 2002.gadā viņš esot atsaukts atpakaļ uz Zviedriju. Drošības dienesti veikuši pārbaudi, bet lieta esot slēgta pierādījumu trūkuma dēļ. Vārdā neminētais diplomāts laikrakstam atzinis, ka viņam bija sakari ar Krievijas pārstāvjiem, tomēr S.Tretjakova apgalvojumi par spiegošanu Maskavas labā esot krietni pārspīlēti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits