Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
Aptuveni 3 miljoni Sīrijā dzimušo bērnu, kuri jaunāki par sešiem gadiem, faktiski nezina, ko nozīmē miers. Viņi auguši kara apstākļos

Aizvadītais gads Sīrijas konfliktā nesis traģisku statistiku

2016.gadā Sīrijā karadarbības rezultātā bojā gāja visvairāk bērnu, kopš valsti plosa pilsoņu karš, vēsta CNN. Apvienoto Nāciju Starptautiskais Bērnu fonda jeb UNICEF dati liecina, ka pērn Sīrijā vardarbīgā nāvē vai karadarbības izraisītu apstākļu rezultātā gāja bojā vismaz 652 bērni.

Tas ir 20% pieaugums, ja salīdzina ar 2015.gadu. Jāatzīmē, ka šis skaitlis iekļauj tikai tos gadījumus, kuri ir oficiāli apstiprināti. Patiesais bojāgājušo bērnu skaits ir lielāks. Zīmīgi, ka puse bērnu gājuši bojā skolās vai tiešā skolu tuvumā. 

"Ikviens bērns (Sīrijā) ir pārbijies līdz nāvei, karadarbība atstājusi šausminošas sekas uz bērnu veselību, labklājību un nākotni," paudis UNICEF Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas reģionālās nodaļas direktors Gērts Kapelāre.

Tāpat vismaz 850 bērni 2016.gadā iesaistīti karā vistiešākajā veidā - rekrutēti kaujinieku rindās. Šis skaitlis gada laikā dubultojies. Bērni tiek sūtīti uz fronti vai izmantoti kā pašnāvnieki-spridzinātāji, norīkoti par bendēm nāvessodu izpildīšanai vai apsargā gūstekņus, norādīts UNICEF publiskotajā ziņojumā.

UNICEF arī norāda, ka pašlaik no humānās palīdzības ir atkarīga sešu miljonu bērnu dzīvība. Šis skaitlis kopš 2012.gada ir pieaudzis 2 reizes. Organizācija arī atzīst, ka daudzviet humāno palīdzību nodrošināt nav iespējams, un aptuveni 280 tūkstoši bērnu pašlaik dzīvo aplenkuma apstākļos, kur mirst citkārt viegli novēršamu slimību rezultātā.

Lielbritānijā bāzēta labdarības organizācija Save the Children secina, ka aptuveni trīs miljoni Sīrijā dzimušo bērnu, kas jaunāki par sešiem gadiem, faktiski nezina, kas ir miers - viņi ir dzimuši un aug kara apstākļos.

Kopš 2011.gada, kad Sīrijā uzliesmoja pilsoņu karš, nogalināti aptuveni 400 tūkstoši Sīriešu. ANO Sīrijas konfliktu vērtē kā traģiskāko humāno krīzi kopš Otrā pasaules kara.

 

Top komentāri

Es
E
kaut kā neredzu valstu militāro pārsvaru par iespēju noregulēt militāro konfliktu,lai izbeigtu tālāku iznīcību civiliedzīvotāju vidē.Ja reiz daudzi tik labu griboši,vai runāšana ir praktisks rezultāts?ES pat nav savas armijas,kur tomēr krieviem,ar daudzreiz mazāku iedzīvotāju daudzumu,ir gribēšana un iespējas iznīcināt,kur ES pēc attīstības fakta vajadzētu būt lielākam potenciālam un tehnoloģiskām iespējām.Bet ja godīgi,es arī neko nezinu,tikai saklausījies ziņas.
Vārds
V
Ja ne Krievija, tad Lībija jau būtu izpostīta kā Irāka un Lībija. Vēl noturējās.
rekur
r
Pilsoņu karš ilgst, ja nemaldos, 4 gadus. Vai tad iepriekšējos gados neko neapšaudija, nebombardēja un neviens negāja bojā? Visas nelaimes tikai pēdejos 12 mēnešus?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits