Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Alepo sēro par sociālā darbinieka-klauna nāvi

Kara laikā, kad posts ir it visur, viena cilvēka bojāeja visbiežāk paliek nepamanīta, taču kāda sociālā darbinieka nāve aplenktajā Alepo pilsētā ir milzīgs trieciens vietējai sabiedrībai. Aģentūra Associated Press vēsta, ka centra Vieta cerībai (Space for Hope) darbinieks Anass el Baša bija cilvēks, kas spēja iedvest līksmību karā cietušo bērnu sirdīs. Viņš gājis bojā otrdien Sīrijas režīma vai Krievijas raķešu triecienā.

24 gadus vecais sociālais darbinieks pildīja līdzīgu funkciju tai, ko Latvijā dara dakteri klauni, vadoties pēc principa "smiekli ārstē". Turklāt Sīrijas pilsoņu kara gadījumā bērnu psiholoģiskās ciešanas un brūces, ilgstoši dzīvojot aplenktos rajonos un pastāvīgās bailēs, nereti var būt dziļākas par fiziskajām.

Centrs Space for Hope ir viena no daudzajām organizācijām, kuras darbojas nemiernieku kontrolētajās Alepo teritorijās, sniedzot humāno palīdzību civiliedzīvotājiem. 

Sabombardētajā teritorijā, kas ielenkuma dēļ faktiski ir anklāvs, Bašas pārstāvētā organizācija atbalstīja 12 skolas un četrus sociālā atbalsta centrus, sniedzot gan padomu, gan finansiālu atbalstu vairākiem simtiem bērnu, kuri karā zaudējuši vienu vai abus vecākus. Bašas kolēģi pēc viņa bojāejas norāda, ka viņu atminēsies kā draugu, kuram patika darbs ar bērniem: "Viņš ar nelielām izrādēm un priekšnesumiem spēja nojaukt barjeras [bērnu starpā]." 

Viņam bija iespēja pilsētu pamest, pirms tā tika pilnībā ielenkta, taču jaunais vīrietis izvēlējās palikt, lai palīdzētu karā cietušajiem bērniem. 

Jau vēstīts, ka situācija kauju plosītajos Alepo austrumos ir kritiska - civiliedzīvotājiem trūkst pārtikas, ūdens un medikamentu. Daudzi desmiti arī nogalināti, cenšoties pamest aplenktās teritorijas. ANO pārstāvis Stīvens O'Braiens ārkārtas Drošības padomes sēdē brīdinājis - ja tā turpināsies, aplenktie rajoni pārvērtīsies milzu kapsētā.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits