Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Annans Asadam pauž satraukumu par vardarbību Sīrijā

ANO un Arābu līgas īpašais Sīrijas sūtnis Kofi Annans otrdien Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam apliecinājis, ka pasaule ir "dziļi satraukta" par vardarbību Sīrijā, arī par piektdien un sestdien Hulas ciemā notikušo slaktiņu.

Annans "prezidentam Asadam atklāti pauda savu uzskatu, ka viņa sešu punktu miera plānam nebūs sekmju, ja netiks sperti drosmīgi soļi, lai apturētu vardarbību un atbrīvotu ieslodzītos", apliecināja sūtņa biroja pārstāvji. Annans arī uzsvēris: "Svarīgi, ka viņa plāns tiek īstenots pilnībā."

Annana sešu punktu miera plāns paredz apturēt vardarbību, nodrošināt iespējas humānās palīdzības sniegšanai, atbrīvot pēdējā gada laikā aizturētos un no protestu plosītajām pilsētām atsaukt drošības spēkus.

Savukārt Asads Annanam norādīja, ka ANO sūtņa miera plāna sekmes ir atkarīgas no terorisma apturēšanas. "Annana plāna sekmes ir atkarīgas no tā, ka tiek apturēti teroristu uzbrukumi, tie, kas viņus atbalsta, un ieroču kontrabanda," sacīja Asads. Valstīm, kas "teroristu grupējumiem dod patvērumu savā teritorijā un tos apbruņo", ir jāpakļaujas Annana plānam, uzsvēra Asads.

Sīrijas valdība sarunas raksturojusi kā "pozitīvas un konstruktīvas". "Šorīt notikusi pozitīva un konstruktīva Annana un prezidenta Asada tikšanās. Tika apspriestas detaļas, kā panākt plāna īstenošanu un apturēt vardarbību," tviterī ierakstījis Ārlietu ministrijas preses pārstāvis Džihads Makdisi.

Hulas ciematā Sīrijas vidienē piektdien un sestdien nogalināti 108 cilvēki, daudzi nošauti tiešā tēmējumā no tuva attāluma. No 108 Hulas slaktiņa upuriem mazāk nekā 20 zaudējuši dzīvību artilērijas un tanku apšaudes ugunī, otrdien apliecināja ANO augstās cilvēktiesību komisāres birojs.

ANO Drošības padome svētdien nosodīja Hulā notikušo slaktiņu. "ANO Drošības padome visstingrākajā formā nosoda Hulas ciemā, līdzās Himsas pilsētai, notikušo vairāku desmitu vīriešu, sieviešu un bērnu nogalināšanu un simtu cilvēku ievainošanu, ko apstiprina ANO novērotāji un kas notikusi uzbrukumu rezultātā, cita starpā arī artilērijai un valdības karaspēka tankiem apšaudot dzīvojamos kvartālus," teikts padomes paziņojumā. Padome arī nosodījusi mierīgo iedzīvotāju nogalināšanu, kas veikta, šaujot uz viņiem tiešā trāpījumā, kā arī citu fiziskās vardarbības formu rezultātā.

Sīrijas valdība kategoriski noliedz, ka tai būtu jelkāda saistība ar Hulā piektdien un sestdien notikušo slaktiņu, un tā pilsētas apšaudē vaino teroristus. Damaska solījusi izmeklēt slaktiņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Netanjahu nav atbildējis uz Libānas pamiera plānu

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu ceturtdien paziņoja, ka viņa valdība nav reaģējusi uz ASV un to sabiedroto aicinājumu par 21 dienu ilgu pamieru Izraēlas un Libānas kaujinieku grupējuma...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits