Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

ANO Drošības padome pieņem rezolūciju par Gazas konfliktu

ANO Drošības padome gandrīz vienbalsīgi pieņēmusi rezolūciju, kurā paustas "nopietnas bažas" par draudošo humāno krīzi un civiliedzīvotāju upuriem Gazā, kā arī Hamas raķešu upuriem Izraēliem. Rezolūcija "uzsver nepieciešamību pēc nekavējoša un pilnībā ievērota pamiera, kas liktu pilnībā izvest Izraēlas spēkus no Gazas" un mudina Izraēlu netraucēt humānās palīdzības sūtījumiem Gazā.

Rezolūciju atbalstīja 14 no 15 Drošības padomes dalībvalstīm, un tikai ASV pārstāve Kondolīza Raisa balsojumā atturējās, ziņo _CNN_. K.Raisa žurnālistiem apgalvoja, ka arī ASV atbalsta rezolūcijas tekstu un tajā noteiktos mērķus, taču uzskata, ka vispirms jāsagaida Ēģiptē izstrādātā pamiera līguma noteikumus. Arī ANO rezolūcijā pausts atbalsts Ēģiptes prezidenta Hosni Mubaraka starpnieka darbam pamiera izstrādē.

Pēc Drošības padomes balsojuma Izraēlas ārlietu ministre Cipi Livni gan apgalvoja, ka Izraēla turpinās rīkoties saskaņā ar tās iedzīvotāju prasībām, ne ANO vēlmēm. Kā vēsta BBC korespondente Izraēlā, piektdienas rītā Gazā joprojām dārdēja šāviņi, un tajā arī no attāluma bija redzamas dūmu vērpetes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits